Jak cvičit na podzim, aby vás to bavilo

zdroj obrázku: spolukiladolu.cz a shutterstock.com

Letní slunné počasí, teplý vzduch, horké paprsky ve tváři a plavková sezóna podporují naši chuť trávit volný čas venku pohybem o něco více než podzimní sychravo. Člověk s příchodem zimy přirozeně touží zalézt pod peřinu a zůstat tam až do jara. Ale to by byla velká škoda, protože právě změna podmínek může přinést ohromnou změnu a úžasný pocit. Výživový poradci z programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan vám prozradí, jaké aktivity vyzkoušet, abyste si užili zábavu a cítili se skvěle.

zdroj obrázku: spolukiladolu.cz a shutterstock.com

5 aktivit, které mají největší kouzlo, když je venku chladno

      1.   Plavání

Máte těžká rána, kdy se ne a ne probrat? Tak tahle aktivita vás zaručeně nakopne. Teplota vnitřního bazénu je ideální, abyste se přiměli k pohybu a posílili celé tělo. Když máte víc času a nespěcháte do práce, můžete plavání proložit i pobytem ve vířivce, v sauně nebo v páře.

      2.   Outdoor trénink

Každé město má svou venkovní posilovnu, na kterou můžete zavítat kdykoliv a zdarma. Cvičením venku v chladu spalujete více tuků, protože tělo začne produkovat více tepla. Také posilujete imunitu a vystoupíte ze své komfortní zóny. Každá nová aktivita působí příznivě na fyzickou kondici, kreativitu i klidnější mysl. Pokud jste na home office, neváhejte ani chvíli a vyražte ven. Pokud vás baví běhání, nenechte se odradit špatným počasím. Stačí se umět správně obléct i pro běh v dešti.

      3.   Domácí kruháč za 30 minut

Připravte si doma 4 stanoviště zaměřené na 4 různé svalové skupiny. Na každém stanovišti zopakujte jeden cvik 20krát ve 3 sériích. Po každé sérii si 30 sekund odpočiňte a pak se přesuňte na další stanoviště. Jedno stanoviště by mělo být zaměřeno na zvýšení tepovky, zařaďte proto i kardio prvky. Doporučujeme sestavit si dopředu playlist, který vás povzbudí. S inspirací vhodných cviků vám pomůžou i mobilní fitness aplikace.

      4.   Jóga ve 42 °C

Klasickou jógu už jste určitě zkusili. A co hot jóga? Takové protažení je pro vás obzvláště vhodné, pokud jste extrémně zimomřiví a už od října chodíte doma v roláku. Cvičení ve vysokých teplotách je náročné, ale přináší úžasný efekt. Prohřejete celé tělo, zlepšíte jeho pružnost a vyplavíte toxiny. 

      5.   Tanec

Milujete hudbu, ale nebaví vás posilovna, kruhové tréninky, aerobic, ani běh? Tak zkuste tanec. Je úplně jedno, jaký styl to bude. Vyzkoušejte jich co nejvíce. A ten, který vás chytne za srdce nejvíc, tomu se věnujte pravidelně. Vždyť cvičení je nejzábavnější, když ani nevnímáte, že cvičíte. A endorfiny? Ty z vás budou přímo prýštit. 

Chcete-li efekt cvičení podpořit i vhodným jídelníčkem, obrať se na výživového poradce. Komplexní výživový program s individuálním přístupem osobního poradce poskytuje např. program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, známý svým mottem „Spolu kila dolů„, který je založen na principu cambridge diety. Ten sestaví jídelníček na míru a doporučí vhodnou pohybovou aktivitu. 

zdroj obrázku: spolukiladolu.cz a shutterstock.com

zdroj obrázku: spolukiladolu.cz a shutterstock.com

Tip: Podzimní a sychravé počasí může pořádně potrápit Vaše tělo, oslabit imunitu a tím Vám překazit s chutí se pustit do zmiňovaných aktivit. Právě v tomto ročním období byste měli pro své zdraví dělat trochu víc než kdy jindy. Zde naleznete 5 surovin pro zdraví, které nastartují Vaši imunitu tím správným směrem.

Aktivity střídejte a zachovejte pravidelnost minimálně 3krát týdně. Kombinace plavání, funkčního tréninku a jógy vás bude bavit mnohem více než 3 stejné běhy za sebou. Velkou část práce odvádíte i ve své hlavě. Necvičíte jen kvůli štíhlé postavě, cvičíte proto, abyste se cítili lépe. Vydržte prvních pár týdnů a z nutného zla se brzy stane příjemný návyk. Tak hodně štěstí!

(zdroj: spolukiladolu.cz; zdroj obrázků: spolukiladolu.cz a shutterstock.com)



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »