Zásady ochrany osobních údajů

Jaké shromažďujeme osobní údaje, za jakými účely a jak dlouho je shromažďujeme

Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

Kategorie zpracovávaných údajů

Správce ve smyslu zákona č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, a ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, zpracovává zejména tyto osobní údaje návštěvníků webových stránek www.behame.cz:

a) Pokud návštěvník napíše komentář:

  • jméno a příjmení či uživatelské jméno,
  • e-mail,
  • IP adresa.

Když přidáte komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

b) Pokud si návštěvník zaregistruje uživatelský účet:

  • uživatelské jméno,
  • jméno a příjmení,
  • e-mail,
  • webová stránka (nepovinné),
  • heslo k uživatelskému účtu,
  • IP adresa.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu, ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu, po dobu neurčitou. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

c) Pokud návštěvník odešle kontaktní formulář (http://behame.cz/kontakt/) z důvodu zaslání článku k publikování, z důvodu poskytnutí informací o závodu do termínovky, z důvodu poptávky inzerce nebo z důvodu obecného dotazu:

  • jméno a příjmení či uživatelské jméno,
  • e-mail,
  • IP adresa.

Za tímto účelem (článek k publikování, závod v termínovce) data uchováváme na dobu neurčitou. Za účelem poptávky inzerce nebo obecného dotazu data uchováváme pět let po odeslání kontaktního formuláře.

Účely zpracovávání osobních údajů

Výše uvedené údaje Správce zpracovává za účelem oprávněného zájmu provozování webového portálu Běháme.cz, který se zabývá běháním, sportem a zdravým životním stylem.

  • Tím, že návštěvníci mají možnost komentovat články, sami články publikovat, registrovat se na web Běháme.cz jako uživatelé, se kolem webu udržuje potřebná komunita běžců a sportovců, kteří sdílí stejný zájem, mohou si předávat své cenné zkušenosti a rady kolem tématu běhání a vše, co s ním souvisí.
  • Přidáváním článků, komentováním, zasláním informací o závodech do termínovky sami participujete na rozvoji tohoto portálu. Správce tedy předpokládá, že své osobní údaje za těmito účely poskytujete zcela dobrovolně.
  • Bez poskytnutí osobních údajů není možné, aby návštěvník napsal komentář, odeslal kontaktní formulář nebo si registroval vlastní uživatelský účet.

Poskytnuté osobní údaje také mohou být využity jako podklad pro kontaktování uživatele administrátory či k zaslání občasných provozních zpráv serveru Běháme.cz, které přímo souvisí s jejich uživatelskými účty, napsanými komentáři nebo poskytnutými údaji v článcích nebo v termínovce. Může se také jednat o novinky na webu, vzniku nové sekce a podobně. Administrátoři webu mohou pomocí poskytnutého e-mailu napsat uživateli zprávu, v které se mohou zeptat na podrobnější informace k odeslanému článku uživatelem, potvrdit datum jeho publikování, zodpovědět mu jeho dotaz či zaslat nabídku, pokud poptává reklamní inzerci.

Zpracování údajů také probíhá z důvodu plnění zákonných povinností (např. pro naplnění povinnosti součinnosti se státními orgány).

Pro jiné účely tyto údaje správce nevyužívá. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování.

Média na webu

Pokud nahráváte obrázky na tento web pomocí svého uživatelského účtu nebo kontaktního formuláře na stránce Kontakt, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu. Tento aspekt odesláním obrázku berete na vědomí.

Pokud přes kontaktní formulář nahráváte Vaše fotografie, výslovně souhlasíte s tím, že na webu Běháme.cz může mohou výt zveřejněny u daného článku, v termínovce závodů apod. Stejně tak, pokud zašlete fotografie či další soubory na e-mail info@behame.cz.

Cookies

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména a emailové adresy do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Cookies rovněž používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Více o cookies, a jakým způsobem jsou na tomto webu využity, se lze dočíst zde (http://behame.cz/cookies).

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například youtube videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Příjemci osobních údajů

Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem. Osobní údaje pro Správce mohou zpracovávat případně další administrátoři a spolupracovníci portálu Běháme.cz, poskytovatelé zpracovatelských softwarů, IT služeb a aplikací, pokud patří mezi subjekty podílející se na technickém provozu portálu. Může se jednat například o subjekty zajišťující služby provozování webhostingu a podobně.

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí. Správce z tohoto důvodu může předávat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU).

Práva návštěvníka

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Podle zákona o ochraně osobních údajů má každý návštěvník právo:

  • požadovat po správci informaci, jaké jeho osobní údaje zpracovává,
  • požadovat po správci vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • vyžádat po správci aktualizaci nebo úpravu osobních údajů,
  • požadovat po správci vymazání těchto osobních údajů,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Zabezpečení osobních údajů

Správce přijal vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

Správce osobních údajů

Mgr. František Válek (IČ: 74762494), zapsaný v živnostenském rejstříku (dále jen „správce“), je správcem osobních údajů návštěvníku webových stránek www.behame.cz a administrátorem těchto stránek. Kontaktní e-mail správce je info@behame.cz.

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25. 5. 2018.