Seriál VALACHY TOUR pokračuje závodem BIKE VALACHY již 13. 7.


ledna
1970

01

Seriál VALACHY TOUR pokračuje závodem BIKE VALACHY již 13. 7.

Všechny příznivce horských kol zveme v sobotu 13. 7. 2013 do Velkých Karlovic na zajímavý závod, ve kterém odstartuje i náš přední špičkový cyklista a olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

Seriál VALACHY TOUR, který odstartoval v závěru dubna ve Velkých Karlovicích duatlonem, bude pokračovat v sobotu 13. července závodem horských kol BIKE VALACHY. Zájemci se mohou až do pátku registrovat na www.valachytour.cz a poté v sobotu dopoledne přímo v místě závodu.

„Velkým lákadlem BIKE VALACHY bude vedle krásné tratě s četnými výhledy do malebné valašské krajiny účast a autogramiáda olympijského vítěze z Londýna 2012 Jaroslava Kulhavého. Fanouškům horských kol to nabízí jedinečnou možnost změřit na Valašsku síly s hvězdou současné cyklistiky. Na start se postaví i řada dalších závodníků současné české špičky v maratonu horských kol, například Jan Jobánek, Pavel Boudný, Petr Šťastný či Karel Hartl. Nebude chybět ani „černý kůň“ Svatopluk Janečka, který v dubnu vyhrál první závod seriálu,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro Jaroslava Kulhavého bude BIKE VALACHY jeho první závodní zkušeností s terény Valašska. „Těším se právě proto, že jsem tu ještě nikdy nebyl. Mám rád nová místa a zejména pokud jde o české hory. Do závodu jdu z plného tréninku, je pro mě důležitý na rozjetí před mistrovstvím republiky, které se koná za týden,“ prozradil Jaroslav Kulhavý.

BIKE VALACHY je klasický MTB maraton na kratších, ale přesto náročných tratích v okolí Velkých Karlovic. Závodníci mohou vybírat ze dvou variant – delší čítá 45 km s téměř 1 600 metry převýšení, kratší má 25 km a téměř 900 nastoupaných metrů. Start a cíl je pod sjezdovkou Razula v údolí Léskové. Závěrečná část trasy při sjezdu několikrát kříží sjezdovku, což fandícím divákům slibuje atraktivní podívanou.

Zároveň již byla zahájena registrace na další akci seriálu VALACHY TOUR, která bude následovat hned po sobotním závodu horských kol – na minitriatlon VALACHY MAN pořádaný v pátek 9. srpna. Účastnit se ho mohou jednotlivci i štafety. Novinkou je rozšíření závodních tras z jedné na dvě. Součástí závodu je plavání, závod horských kol a běh.

Více na na www.valachytour.cz.

Časový harmonogram

7:30 – 10:00 Prezence a pozdní registrace
11:00 Hromadný start BIKE VALACHY 45 km
11:30 Závody dětí
12:00 Vyhlášení výsledků závodu dětí
12:30 Hromadný start BIKE VALACHY 25 km
16:00 Vyhlášení výsledků
16:15 Živá hudba, občerstvení, volná zábava

Zdroj: Tisková zpráva k závodu

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

10. 7. 2013 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »