Seriál závodů VALACHY TOUR, první závod (duatlon) již 28. 4.


ledna
1970

01

Seriál závodů VALACHY TOUR, první závod (duatlon) již 28. 4.

Chceme vás informovat o novém seriálu závodů pro veřejnost pod názvem VALACHY TOUR, kde účast přislíbili profesionálové včetně olympioniků Jaroslava Kulhavého a Lukáše Bauera.

První závod proběhne již tuto neděli 28. dubna 2013 – VALACHY DUATLON (běh, kolo)!

Resort Valachy Velké Karlovice zakládá novou sportovní tradici. Letos poprvé uspořádá na Valašsku seriál čtyř závodů pro veřejnost nazvaný VALACHY TOUR.

V České republice je ojedinělý tím, že spojuje různé disciplíny vytrvalostního charakteru do společného celkového hodnocení. Jednotlivé závody situované do členitého terénu CHKO Beskydy u česko-slovenské hranice ve Zlínském kraji svou účastí podpoří také známí profesionální sportovci. Svou účast potvrdila i jedna z největších hvězd současného českého sportu, držitel olympijského zlata v horské cyklistice z roku 2012 Jaroslav Kulhavý.

„Myšlenka vytvořit seriál závodů vnikla v reakci na rostoucí zájem o minitriatlon, který pořádáme již čtyři roky, z toho poslední dva pod názvem VALACHY MAN. Loňského ročníku se účastnily již čtyři stovky závodníků, což nás přivedlo na nápad nabídnout lidem více závodů i v jiných ročních obdobích a ve více disciplínách. Vedle minitriatlonu tak seriál tvoří ještě závod na kole, běžecký závod a duatlon, jímž seriál 28. dubna odstartujeme. V budoucnu možná přidáme ještě lyžařské disciplíny,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pořádajícímu Resortu Valachy, který provozuje tři hotely s relaxačními centry a Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích, se díky silným partnerům – Cetelem, Specialized, Nikon, Euronics, Nutrend, Sony, Zoot a TomTom – podařilo zajistit nejen atraktivní ceny pro nejlepší závodníky, ale i účast předních českých sportovců. „Možnost změřit síly s profesionály je pro závodníky velmi lákavá. Loňský VALACHY MAN byl například atraktivní tím, že se ho účastnili běžec na lyžích Lukáš Bauer a triatlet Petr Vabroušek. Ti přislíbili účast i letos. Atraktivní hosty plánujeme také pro další závody,“ dodal Vladimír Sušil. Úvodní závod VALACHY DUATLON svou účastí podpoří další úspěšný triatlet a olympionik, Jan Čelůstka. Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý se zúčastní závodu BIKE VALACHY 13. července.

Závodníci mohou při VALACHY TOUR získat řadu atraktivních cen v úhrnné hodnotě 750 tisíc korun. Vítězové jednotlivých závodů obdrží prize money (finanční odměny) v celkové výši 85 tisíc korun a elektroniku. Vítězové celé série pak získají horská kola značky Specialized v hodnotě 240 tisíc korun či wellness pobyty v Resortu Valachy.

Výsledky jednotlivých závodů se díky bodovému systému započítávají do celkového hodnocení bez ohledu na to, kolik závodů sportovci absolvují. Čím více akcí se ale zúčastní, tím větší mají šanci na umístění. Minimální limit účasti na závodech není stanoven.

V rámci každé akce se uskuteční také závody pro děti na kratších a lehčích tratích. Ty se do seriálu nezahrnují, budou vyhodnocovány jednotlivě. Připraven bude i další doprovodný program.
Sportovci se mohou k závodům registrovat prostřednictvím webu www.valachytour.cz.

Seznam závodů:

28. 4. – VALACHY DUATLON (běh, kolo)
13. 7. – BIKE VALACHY (kolo)
9. 8. – VALACHY MAN (plavání, kolo, běh)
26. 10. – BĚHEJ VALACHY (běh)

Více na www.valachytour.cz.

Zdroj: Tisková zpráva seriálu závodu VALACHY TOUR

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

25. 4. 2013 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »