TdF 2013: V Montpellieru byl nejrychleji André Greipel (6. etapa)

Cyklisty dnes čekala rovinatá etapa v poměrně klidném tempu, využili profilu trati k mírnému odpočinku. Využili také toho, že za celou etapu se o únik pokusil jen jeden jezdec z týmu Sojasun, který vystartoval hned od startu zcela sám, a také proto byl brzo dojet. Zároveň však teplota vzduchu dosahovala přes 30 stupňů (zatím nejteplejší den na Tour).

V průběhu trati závodníci bojovali o první sprinterskou prémii, která se o plný počet bodů odehrála poprvé v pelotonu. Přibližně na 114. kilometru získal 20 bodů André Greipel, což nasvědčovalo v konkurenci Sagana a Cavendishe tomu, že dnes je Greipel ve výborné formě.

I když žádný hromadný pád cyklisty nezbrzdil, přibližně 30 km před koncem se s ním potkal Mark Canvedish, který byl pro dnešní etapu opět největším favoritem, stahoval ztrátu na peloton a možná proto mu nakonci nezbývalo na Greipela dostatek sil. Pád postihnul také Janesze Brajkoviče z Astany.

Finišovalo se v Montpellieru na jihu Francie, cca 10 km od pobřeží Středozemního moře. Na první čtyři místa se v závěrečném spurtu vešli všichni nejlepší sprinteři: 1. Greipel, 2. Sagan, 3. Kittel a 4. Cavendish. Je zajímavé, že všichni kromě Petera Sagana již mají na letošní Tour připsané etapové prvenství, Sagan to „dorovnává“ již třemi druhými místy.

Daryl Impey si prohodil žlutý dres se svým kolegou Simonem Gerransem, protože Gerrans dorazil 5 vteřin za pelotonem a nabral tedy ztrátu, v průběžném pořadí je na 3. místě a před něj se na 2. místo dostal jezdec týmu SKY Edvald Boasson Hagen.

Zítřejší etapa bude středně kopcovitá, program se čtyřmi vrchařskými prémiemi a jednou sprinterskou by měl lépe sedět Peteru Saganovi, který by měl v kopcích stačit. Povede z Montpellieru do Albi.

Pořadí 6. etapy Tour de France 2013

1. GREIPEL ANDRÉ (LTB): 03h 59′ 02“
2. SAGAN PETER (CAN): 00′ 00“
3. KITTEL MARCEL (ARG): 00′ 00“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. IMPEY DARYL (OGE): 22h 18′ 17“
2. BOASSON HAGEN EDVALD (SKY): 00′ 03“
3. GERRANS SIMON (OGE): 00′ 05“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

4. 7. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »