TdF 2013: Již pro třetí vítězství si dojel ve 12. etapě Kittel

Se třemi etapovými vítězstvími je Marcel Kittel skutečně zatím nejúspěšnějším sprinterem letošního ročníku Tour, ostatní jezdci by museli mít velkou spoustu štěstí, aby jeho skóre v počtu vítězství alespoň dorovnali.

Rovinatá etapa vedoucí z Fougères do města Tours měřila 218 kilometrů – jako jedna z mála zbývajících sprinterských etap na letošním programu. Opět se předpokládal hromadný spurt nejlepších sprinterů.

Samozřejmě i dnes peloton umožnil únik. Na 30. km před koncem byl náskok čtyřky jezdců v úniku už pouze minutu (náskok ze začátku měli přes 6 minut), dlouhá etapa však zvýhodňovala peloton, který je obvykle mnohem silnější než jakákoliv takto malá skupina.

Při 16. km do cíle byl únik částečně dojet kromě dvou jezdců, nejdéle se držel Flecha, specialista na dlouhé klasiky. 212 kilometrů vydržel v úniku před pelotonem, což je nejvíc zatím z celé Tour, na 6 km před koncem jej teprve ostatní jezdci dohnali. Za svou snahu získal samozřejmě ocenění za nejbojovnějšího jezdce etapy.

Únikům letošní ročník moc nepřeje a opět cyklisty prověřil hromadný spurt, ve kterém velmi těsně porazil Marcel Mittel Marka Cavendishe – Kittel jej dokázal předjet, i když byl Cavendish hodně vepředu a jistě na vítězství již pomýšlel, ale neproběhlo to pro něj ideálně. Třetí dojel Peter Sagan.

Protože však nejsou v letošní Tour úspěšné úniky, v pelotonu se sprintuje a všichni jezdci jsou velmi nervózní. Právě proto se cyklisté potýkali opět s pádem méně než 3 km před koncem (ochranná zóna), ale jednalo se letos o jeden z největších hromadných pádů a doufejme, že kvůli němu nebude muset nikdo předčasně Tour ukončit.

Ještě zítra mají sprinteři naději na etapové vítězství, poté trať směřuje vstříc Alpským kopcům.

Pořadí 12. etapy Tour de France 2013

1. KITTEL MARCEL (ARG): 04h 49′ 49“
2. CAVENDISH MARK (OPQ): 00′ 00“
3. SAGAN PETER (CAN): 00′ 00“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. FROOME CHISTOPHER (SKY): 47h 19′ 13“
2. VALVERDE ALEJANDRO (MOV): 03′ 25“
3. MOLLEMA BAUKE (BEL): 03′ 37“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

11. 7. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »