TdF 2013: V druhé etapě zvítězil těsně před pelotonem Jan Bakelants

Svého životního vítězství se dnes dočkal Belgičan Jan Bakelants z týmu Radioshack Leopard. Kolega Andyho Schlecka dokázal udržet několikavteřinový únik v posledních kilometrech a po dnešku obléká žlutý dres. Ve velmi ostrém tempu posledních dvou kilometrů využil výhody svého náskoku před druhým Peterem Saganem. Vítěz včerejší etapy Marcel Kittel dorazil do cíle s přibližně sedmnáctiminutovou ztrátou, jednalo se o náročnou etapu. Stejnou ztrátu také bohužel nabral Slovák Peter Velits.

Peloton se ve stopadesátikilometrové etapě rozdělil na horských úsecích, kde jezdci sbírali první horské prémie a bojovali o možnost obléknout puntíkatý dres, který získal Pierre Rolland. Hned z úvodu se o únik snažilo několik jezdců, ale vždy peloton náskok zlikvidoval. Pokusil se o něj jak nejstarší účastník Tour Jens Voigt, tak Thomas Voeckler, jeden z nejoblíbenějších francouzkých jezdců.

Dnešní etapa se obešla bez velkých pádů a téměř prvních 100 závodníků na Bakelantse „ztratilo“ jen jednu vteřinu. Ve včerejší etapě totiž pořadatelé kvůli problémům zmíněným v minulém článku všem udělili stejný čas, takže se dnes jelo od nuly. Obavy z nebezpečných sjezdů a příliš úzkých silnic se naštěstí nenaplnily.

I dnes byl vidět český cyklista Roman Kreuziger po boku Alberta Contadora, Cadel Evans i Chris Froome, který se 10 km před koncem dokonce pokusil z pelotonu vydělit a získat náskok, po pár minutách byl však dojet.

Pořadí 2. etapy Tour de France 2013

1. BAKELANTS JAN (RLT): 03h 43′ 11“
2. SAGAN PETER (CAN): 00′ 01“
3. KWIATKOWSKI MICHAL (OPQ): 00′ 01“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. BAKELANTS JAN (RLT): 08h 40′ 03“
2. MILLAR DAVID (GRS): 00′ 01“
3. SIMON JULIEN (SOJ): 00′ 01“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

30. 6. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »