TdF 2013: Sagan opět druhý, ve 3. etapě nestačil na Gerranse

Peter Sagan po třech etapách na etapové vítězství stále čeká, dnes byl stejně jako včera druhý. Bez přehánění jej předstihl jen o několik milimetrů Australan Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), zvládl lépe závěrečný spurt.

Tým Orica-GreenEdge, který je na Tour teprve 2 roky, si dnes vylepšil svou pověst z úvodní etapy, kdy jejich autobus v cíli zapříčinil problémy a první etapa celé jubilejní Tour neproběhla ideálně. Dnes tento tým se svým sprinterským jezdcem vybojoval etapové prvenství a Peter Sagan se musel spokojit „pouze“ s druhým místem již podruhé na letošní Tour. Cyklisté závodili naposledy na Korsice a v zítřejší týmové časovce tento ostrov opustí a vrátí se na pevninu. I přes problémy v první etapě jsme však mohli sledovat zajímavé závody a rozhodně se na tuto volbu pořadatelů nebude nahlížet negativně.

Peter Sagan díky součtu bodů obléká po třetí etapě zelený trikot, takže s prázdnem z Korsiky neodjíždí. Rozhodně však budeme držet palce, aby v dalších etapách měl i více potřebného štěstí pro vítězství.

Etapa byla dlouhá přibližně 140 km, měla opět náročný profil a kopcovitý terén s prudkými sjezdy. Na začátku etapy se opět vydělila skupina jezdců. Pierre Roland ke konci závodu sbíral další body, aby si pojistil svůj puntíkatý trikot, u kterého má jistotu, že si jej další 3 etapy poveze, protože po zítřejší týmové časovce v těchto etapách nejsou vrchařské prémie.

8 kilometrů před koncem se o únik ještě pokusil S. Chavanel a jeden cyklistka týmu Euskaltel a Belkin, i tato skupina však byla pohlcena 3 kilometry před cílem, kde v hromadném spurtu zvítězil Simon Gerrans a většina největších favoritů dojela zároveň s pelotonem.

Je pravděpodobné, že právě zítřejší časovka poprvé více zamíchá s průběžným pořadím.

Pořadí 3. etapy Tour de France 2013

1. GERRANS SIMON (OGE): 03h 41′ 24“
2. SAGAN PETER (CAN): 00′ 00“
3. ROJAS JOSE JOAQUIN (MOV): 00′ 00“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. BAKELANTS JAN (RLT): 12h 21′ 27“
2. SIMON JULIEN (SOJ): 00′ 01“
3.  GERRANS SIMON (OGE): 00′ 01“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

1. 7. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »