TdF 2013: Týmovou časovku ovládl tým Orica-GreenEdge

Dnes byla na programu jubilejní Tour týmová časovka, ve které zvítězil tým Orica-GreenEdge. Jelo se velmi rychle také díky velmi krátké a rovinaté 25 km dlouhé trati, pro jezdce nakonec mohla být výhoda, že případná ztráta nenarostla nijak drasticky. Časovka vedla tentokrát již francouzským městem Nice rozprostírající se mezi Provence a Cannes u krásného Azurového pobřeží Středozemního moře.

Dlouho držel prvenství tým Omega Pharma-Quick Step, který startoval z pozice jednotlivých týmů ze začátku závodu, nakonec je však o vteřinu překvapil tým Orica-GreenEdge. Tým včerejšího vítěze 3. etapy Simona Gerranse, který dokazuje, že nejen štestí, ale i výborná výkonnost Gerranse i celého australského týmu pomáhá k vítězství. Velmi dobrá zpráva pro australskou cyklistiku a zasloužená radost v týmu – zisk žlutého trikotu, který si jistě budou chtít udržet i v dalších sprinterských rovinatých etapách.

Rozdíl mezi všemi týmy byl 1:47 min (první startující tým Argos-Schimano na poslední pozici) a první 3 týmy mezi sebou měly rozdíl do 3 vteřin.

Na 10. pozici v průběžném pořadí je český cyklista Roman Kreuziger, Chris Froome získal na Alberta Contadora 6 vteřin, trochu výrazněji ztratil tým BMC a leader Cadel Evans na Frooma 23 s.

Zítřejší etapa startuje v Cagnes-Sur-Mer a končí v Marseille.

Pořadí 4. etapy Tour de France 2013

1. ORICA GREENEDGE: 25′ 56“
2. OMEGA PHARMA-QUICK STEP: 25′ 57“ + 00′ 01“
3. SKY PROCYCLING: 25′ 59“ + 00′ 03“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. GERRANS SIMON (OGE): 12h 47′ 24“
2. IMPEY DARYL (OGE): 00′ 00“
3. ALBASINI MICHAEL (OGE): 00′ 00“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

2. 7. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »