TdF 2013: Den volna nejlépe svědčil Kittelovi, vyhrál 10. etapu

Po dni volna následovala rovinatá etapa na území Bretaně a Normandie. Před zítřejší individuální časovkou se jednalo o jednu z nejlehčích etap. Jezdci také projížděli velmi pěkným prostředím celý průběh etapy. Protože se s největší pravděpodobností měl odehrát hromadný dojezd, očekával se ve spurtu opět souboj nejlepších sprinterů: Cavendishe, Greipela a Sagana. A po dnešním dojezdu je jasné, že se musí stejně tak počítat s Marcelem Kittelem.

Skupina uprchlíku vznikla již po druhém kilometru jízdy, peloton kontroloval náskok úniku, ale zároveň jej klidně umožnil, protože nejlepší jezdec z daného úniku měl již přibližně hodinu ztrátu na Christophera Frooma. Tuto skupinu peloton předjel 6 km před cílem, kdy se už začalo „závodit“. Týmy největších lídrů se snažily být na čele a kontrolovat tak situaci, kdyby uvnitř pelotonu vznikl nějaký pád.

Závěrečný sprint se bohužel neobešel bez pádu, k zemi šel kolega vítěze Marcele Kittela, kterého ramenem nešťastně srazil Mark Cavendish. Situaci budou pravděpodobně posuzovat rozhodčí, zda daný zákrok nebyl nedovolený.

Marcel Kittel má v současné době 2 vyhrané etapy, což je nejvíc v celém pelotonu. Dnes pro změnu na André Greipela vyšla druhá příčka a na Sagana čtvrtá.

Zítra čeká jezdce individuální 33 km dlouhá časovka, Chris Froome je favoritem. Český paralympijský cyklista Jiří Ježek pojede v této časovce jako oficiální předjezdec.

Pořadí 10. etapy Tour de France 2013

1. KITTEL MARCEL (ARG): 04h 53′ 25“
2. GREIPEL ANDRÉ (LTB): 00′ 00“
3. CAVENDISH MARK (OPQ): 00′ 00“

Průběžné celkové pořadí Tour de France 2013

1. FROOME CHISTOPHER (SKY): 41h 52′ 43“
2. VALVERDE ALEJANDRO (MOV): 01′ 25“
3. MOLLEMA BAUKE (BEL): 01′ 44“

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

9. 7. 2013 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »