Jak vybrat běžecké boty a ještě ušetřit?

Každý běžec potřebuje boty, které mu pomohou dosáhnout jeho cílů. Jenže jak vybrat ty správné? Při výběru běžecké obuvi na vás číhá několik záludností. Podělíme se s vámi o všechno, co byste měli vědět při nákupu vysněných běžeckých bot.

Běžecké boty

Kvalitní běžecké boty potřebuje každý, kdo čas od času vyběhne do přírody. Samotné nároky na obuv se ale liší. Začátečníkům bude stačit Deichmann obuv, zatímco pravidelní běžci budou muset sáhnout po značkové kvalitě.

 

Jaké vlastnosti by měla mít běžecká bota?

Nevhodně vybrané boty jsou příčinou zranění a únavy, proto sportovní obuv vybírejte vždy pečlivě. Kvalitní běžecká obuv by měla zajišťovat dobré tlumení a odraz, plynulý přechod z paty ke špičce, stabilitu a kontrolu pohybu.

Na co si dát při výběru běžecké obuvi pozor?

 

Dejte na své zkušenosti

Pro nákup běžeckých bot je potřeba znát svůj běžecký styl, typ povrchu, na kterém nejčastěji běháte a zkušenosti ze starých bot. Pro správný výběr je potřeba znát i biomechaniku vašeho chodidla a tělesné predispozice.

Typ vašeho chodidla zjistíte ve specializovaných prodejnách Footshop.

 

Vyberte správný typ běžecké obuvi

Nejzákladnější rozdělení je na silniční běžeckou obuv a krosovou běžeckou obuv. Vy se ale s takovým rozdělením nespokojte.

Neutrální běžecká obuv je určena pro běžce s vyšší klenbou a bez nadměrné pronace. Obecně tedy pro běžce s lehčí stavbou těla. Naopak běžcům s nadměrnou pronací nebo s nízkou klenbou je doporučovaná běžecká obuv s oporou.

Odpružená běžecká obuv vám zajistí lepší tlumení nárazů, ale je určena pouze pro běžce s malou nebo žádnou pronací. Pocit jako při běhu na boso vám přinese minimalistická běžecká obuv, která je lehká, ale musíte se připravit na nižší úroveň odpružení a tlumení.

Běžec

 

Kolik stojí kvalitní běžecká obuv?

Na koupi běžeckých bot se opravdu šetřit nevyplatí. Obecně platí, že čím je bota dražší, tím větší ochranu vašim nohám přináší. Naštěstí pro vás máme řešení, jak ulevit své peněžence. Nakupte běžeckou obuv na internetu přes nákupní a věrnostní klub Tipli a získejte část peněz z nákupu zpět.

TIP: Máte z nákupu běžecké obuvi na internetu strach? Nejprve si zajděte na prodejnu, kde si obuv pořádně vyzkoušíte a vyberete tu pravou velikost. Poté si boty objednejte levněji na internetu.

 

Získejte kvalitní obuv za skvělou cenu s Tipli

Láká vás představa, že za každý nákup na internetu získáte odměnu? Zaregistrujte se v nákupním a věrnostním klubu Tipli a rázem můžete nakupovat výhodněji ve více než 950 e-shopech.

Jak vám Tipli zajistí nejvýhodnější nákupy na internetu?

Těšit se můžete na hromadu slevových kuponů do vašich oblíbených obchodů. Ale to zdaleka není vše. Tipli za vás hlídá slevové akce, přináší nákupní inspiraci a z každého nákupu vám vrátí část peněz. Boty Adidas Ultraboos z e-shopu Footshop můžete mít díky Tipli levněji o 122,25 Kč (z 4890 Kč).

Přesvědčte se sami a registrujte se na Tipli ještě dnes.

jak vybrat běžecké boty? aplikace Tipli



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »