Run For The Oceans 2021


května
2021

28

Začátek: 28.05.2021
Konec: 08.06.2021


Místo: Celá ČR

Na 8. června připadá Světový den oceánů, proto značka adidas přišla s nápadem využít při této příležitosti sílu sportu a vyzývá všechny milovníky běhu, aby společnými silami přispěli ke změně a pomohli naší planetě. adidas společně s organizací Parley odstraní plastový odpad z pláží a pobřežních lokalit podle toho, kolik kilometrů společně od 28. května do 8. června nasbíráme.

Za každý kilometr zaznamenaný prostřednictvím aplikace adidas Running v období od 28. května do 8. června 2021 společnost adidas spolu s organizací Parley odstraní z pláží, pobřeží a vzdálených ostrovů odpad odpovídající hmotnosti 10 plastových lahví, a to až do celkového objemu 227 000 kg. Zapojit se může každý a každý kilometr se počítá. Od roku 2015 společnost adidas vyrobila více než 30 milionů párů bot z příze Parley Ocean Plastic, kterou tvoří recyklovaný plastový odpad zachycený na plážích a v pobřežních lokalitách. Zapojte se proto i vy – má to smysl.

Jak se do běhu zapojit?

Stačí si nainstalovat bezplatnou aplikaci adidas Running, zaregistrovat se, připojit se k výzvě Run For The Oceans a spolu s dalšími statisíci běžci zaznamenávat všechny vaše uběhnuté kilometry. Nezapomeňte, každý kilometr se počítá!

Více informací najdete na stránce adidas.cz/runfortheoceans,
kde se také můžete zaregistrovat.

Vlna na náplavce byla vytvořená kolektivem PsychosNest z plastového odpadu sesbíraného z povodí Berounky. Najdete na ní mnoho zajímavého materiálu od plastových židlí, zalévacích konvic, polystyrenu a mnoho dalších předmětů, které v našich vodních tocích bohužel běžně přebývají.

Více o Run For The Oceans zde.

Zdroj textu a foto: Tisková zpráva adidas



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

28. 5. 2021 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »