Tým KICK ITALY 2017 hlásí – Sardinie a Sicílie jsou úspěšně za námi

Tým KICK ITALY 2017 hlásí – Sardinie a Sicílie jsou úspěšně za námi

Tým KICK ITALY 2017 aneb Giro d´Italia na koloběžce má za sebou první tři etapy. Sardinii opustili přibližně s 580 kilometry v nohách, několika puchýři a spáleninami po nepříjemném pádu.

„Na rozjezd to bylo opravdu těžkých 5 dnů. V druhé etapě jsme na stupátku strávili přes 16 hodin a dala nám opravdu za uši. Třicetikilometrové stoupání na závěr a pak noční sjezd do Tortoli, 4 hodinky spánku a znovu do práce při etapě do Cagliari. Do toho vedro, při kterém tekl asfalt. Prostě peklo,“ zhodnotil Sardinii Tomáš Pelc, jeden z koloběžkářů.

Týmu se nevyhnul ani pád, kdy se na kruhovém objezdu v Olbii v první etapě setkal s asfaltem Jakub Kopecký: „Udělal jsem chybu. Na kruháč jsem vjel ve vysoké rychlosti s přesvědčením, že mě přijíždějící auto vidí. Nevidělo. Tak jsem to raději položil. Mám nějaké spáleniny od asfaltu, ale nic hrozného. Doufám, že to byl první i poslední pád celého mančaftu.“

Čtvrtá, 181km dlouhá etapa pak proběhla již na Sicílii a šlo o jeden z vrcholů Gira. Cíl byl totiž na Etně. Jediného cizince v týmu koloběžkářů, Fina Alpo Kuusista, překvapila náročnost cílového stoupání: „Celý den byl krásný. Sicílie je na jaře zelená, a i když bylo vedro, hnaly nás kupředu krásné výhledy na zasněženou Etnu. Cílové stoupání bylo nakonec hodně tvrdé a místy jsme museli chodit. Nahoře pak byla zima okolo pěti stupňů. Nebylo to jednoduché.“

Po páté etapě do Messiny se koloběžkáři přesunuli na pevninu, kde je nyní čekají čtyři těžké etapy, každá s délkou okolo 200 km. Čtvrtá, poslední pak končí na ikonickém stoupání Blockhaus.

 

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

10. 5. 2017 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »