Na běžeckých botách záleží?! Příprava na Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2015

Jako asi každý nadšenec jsem začínal běhat v naprosto nedobré obuvi, v naprosto nevhodný čas a naprosto nevhodné tratě. Postupem času jsem se začal vzdělávat a díkybohu to letos bude pět let, co pravidelně běhám.

Loni na akci z práce jsme se ještě s několika kolegy, kteří mají taktéž blízko ke sportu, bavili, že bychom vyběhli na halfmarthon v Olomouci, tehdy jsem to považoval za povídání u pivka, a taky to z větší části byla pravda. Výjimkou se však stal šéf, který za mnou koncem letošního března přišel, jestli prý už mám koupený start, že bychom do toho mohli jít. Říkal jsem si proč ne, mám naběháno několik let, letos za sebou sice jen desítkové tréninky, ale to půjde. Rozvrhl jsem si čas do dne závodu, naplánoval tréninky, a koupil nové boty Adidas.

1. duben – 10 km… boty Adidas.

5. duben – 5 km… boty Adidas.

10. duben – 10 km… boty Adidas.

15. duben – 10 km… boty Adidas. Ovšem těch deset bylo jen plánovaných, po cca. km mě fláklo v kyčli a domů jsem se spíše doplazil než došel. Fyzioterapeutka mi řekla, že to je nejspíš z bot, a že nemám minimálně tři týdny vyvíjet žádnou běhu podobnou činnost. Poslechl jsem, pak přišel květen, který byl ve znamení práce. Prvního června jsem dostal s manželkou telefon, že se v červnu můžeme nastěhovat do nového většího bytu.

18. červen – 3 km… 5 let staré opotřebované Asicsy Gel Blackhawk.

20. červen – Halfmarathon Olomouc.

Téměř nulová příprava, předem mnou odhadnutý čas v cíli 2 hod. Duševní stav na to jednoduše nebyl. Plus pět let staré boty k tomu. Vyběhlo se v 19:00, nastavil jsem si tempo, o kterém jsem si myslel, že to s ním snad přežiju, a doběhnu živý a zdravý v deadline časovém limitu.

Čtyři km před cílem jsem předběhl vlajkonosiče, kteří měli na zádech čas 2:00 hod a konečný reálný čas byl 1.57.14. Od té soboty věřím, že je možné všechno, a také věřím, že už si vždy koupím jen Asicsy.

Běhu zdar.

Napsat komentář – zatím pouze jeden komentář

20. 7. 2015 / Blog – Ze života / Autor: Lenny

Na běžeckých botách záleží?! Příprava na Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2015 – Jeden komentář

  1. Lenny napsal:

    Ještě jsem zapoměl poděkovat lidem kolem trati, vyloženě to tam žilo a hodně povzbudilo. Takže díky !!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »