Universal Run – 16. 5. 2015


května
2015

16

Universal Run – 16. 5. 2015

Universal Run je velkým hitem, protože propojuje naráz několik velkých komunit vyznavačů zdravého životního stylu a to díky společnému cíli, kterým je všestrannost.

Universal Run kombinuje vytrvalostní běh s funkčním cvičením s vlastní vahou se zapojením všech svalových skupin. I proto běžci zařazují do svého tréninku s cílem přidat procvičení a rozvoj všech svalových skupin právě Universal Run.

Vyznavači fitness a funkčního tréninku našli v Universal Runu atraktivní formu venkovního cvičení, které jim umožňuje intenzivně zatížit celé tělo a dosáhnout velmi rychlých výsledků při tvarování postavy i získání celkové kondice.

Universal Run je kombinací předem daných běžeckých úseků (např. 2 km), po jejich uběhnutí jsou zařazeny základní cviky typu: kliky, dřepy, výpady, angličáky – vše s vlastní vahou nejčastěji v rozsahu 20–30 opakování. Po absolvování několika běžeckých úseků a cvičebních zón získáte opravdu zasloužený  pocit intenzivního tréninku.

Pro vyznavače této nové disciplíny je v České republice hned několik příležitostí a závodů, kde získat motivaci pro další trénink a užít si skvělou atmosféru závodů v disciplíně Universal Run. Tou největší a nejvyhledávanější akcí je UNIVERSAL CZECH. Na této akci se sejde velmi různorodá skupina účastníků, ať už věkem nebo svým sportovním zaměřením. Všechny účastníky akce UNIVERSAL CZECH ale spojuje všestrannost a komplexní rozvoj vlastní kondice. UNIVERSAL CZECH je skvělou příležitostí jak prověřit vlastní kondici a pokusit se získat titul UNIVERSAL CZECH.

Titul UNIVERSAL CZECH má právo užívat každý, kdo zvládne na trase závodu absolvovat 5×2 km + 5×20 kliků + 5×20 dřepů + 5×20 angličáků + 5×50 metrů výpadů završených závěrečným sprintem na 100 metrů a to celé do limitu 69 minut! Ženy a dívky mají možnost několika úlev, ale většinou limit a celou trasu plní v naprosté rovnoprávnosti. Závod si můžete užít jak v kategorii jednotlivců, tak i v týmech.

Datum nejbližšího běhu: 16. 5. od 14:00 Brněnské výstaviště

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

2. 4. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »