Foto: Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2014

Foto: Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2014

Olomoucký půlmaraton odstartoval 21. 6. 2014 v 19:00 hod a vítěz Geoffrey Ronoh byl v cíli již za hodinku a několik sekund. S časem 1:00:17 se postaral o vynikající čas v kontextu letošních časů na půlmaratonské trati a také o jeden unikátní kousek, který nemohl zůstat bez povšimnutí. Jeho primárním úkolem totiž bylo dělat vodiče Wilsonovi Kipsangovi, jednoznačnému favoritovi závodu, a pomoct mu v tom, aby zaútočil na dosavadní nejlepší čas olomouckého půlmaratonu. Ronoh (který měl na dresu pouze nápis „pace men“) však v předpokládané fázi závodu neodstoupil a do cíle doběhl o osm sekund dříve než favorizovaný Kipsang.

Kromě elitních keňských závodníků se však dařilo i ostatním. V kategorii nejlepších českých běžců doběhl nejrychleji do cíle Jiří Homoláč (stejně jako minulý ročník) v čase 1:07:41. V kategorii žen byla nejlepší Petra Pastorová s časem 1:17:35.

Stejně jako minulý ročník běžcům počasí přálo a měli optimální podmínky pro běh. Všichni přítomní fanoušci si odnesli perfektní sportovní zážitek a stejně tak si půlmaraton v krásné Olomouci užívali i sami běžci, což je jasně vidět z fotografií.

Fotografie z Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2014

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

29. 6. 2014 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »