Beh si ty a Mud Run – Bratislava 30. 3. 2014


března
2014

30

Beh si ty a Mud Run – Bratislava 30. 3. 2014

V neděli 30. 3. 2014 zahájí běžeckou sezónu Beh si ty, který spojuje vybrané běžecké závody v Bratislavě. Začíná se už třetím ročníkem symbolického Otevření běžecké sezóny silničním během na populární běžecké trati z Partizánskej lúky. Novinkou tohoto roku je Šport.sk Mud Run – běh po blátě přes překážky.

Agentura Quinta Essentia ve spolupráci s Hlavním městem SR Bratislavy vás zve na příjemné sportovní běžecké dopoledne. V silničním běhu jde o měřený trénink, na kterém si po zimě můžete otestovat svoji kondici před blížícími se běžeckými akcemi. Trať silničního běhu vede po certifikované půlmaratonské trati Slovenské spořitelny, která je atraktivním místem každodenních tréninků široké běžecké komunity. Šport.sk Mud Run je cross country běh přes uměle vytvořené překážky, který bude hlavně o zábavě, překonaní sebe samého. Závodů se mohou zúčastnit i děti do 10 roků lesním během na 500 metrů.

Prezentace běžců na všechny závodní kategorie bude probíhat na Partizánskej lúke, začne od 8:00 hod a skončí v 9:30 hod. Na sportovní výkon vás připraví společná rozcvička pod vedením trenéra Martina Vrábela. Děti vystartují v 9:50 hod. Startovní výstřel na silniční běh zazní v 10:00 hod. Běžci si mohou vybrat délku tratě podle svojí kondice – 6 nebo 10 kilometrů. Šport.sk Mud Run na 5 km odstartuje v 10:10 hod. Doběh do cíle bude pro všechny kategorie dospělých společný, následně po něm se vyhlásí vítězové.

Organizátoři tento rok připravili 7 kategorií: ženy na 10 km, muži na 10 km, ženy na 6 km, muži na 6 km, muži Mud run, ženy Mud run a děti do 10 roků.

Minulý rok si přišlo zaběhat více jak 200 běžců. Vítězem v kategorii muži se stal minulý rok Ján Domeny, který 10 kilometrovou trať zvládl v čase 34,58 min. V kategorii ženy si vybojovala prvenství Diana Tešovičová s časem 42,45 min. Přijděte se pokusit překonat tyto časy nebo porovnat svoji kondici s minulým rokem! Čas běžců bude měřený elektronicky a zveřejňovaný krátce po doběhnutí každého do cíle.

Každý běžec dostane malý dárek. Ocenění budou první tři běžci s nejlepším časem v každé kategorii medailí a věcnými cenami. Vítězi obou kategorií Šport.sk Mud Run získají GoPro HERO3 White Edition. Startovné je symbolické ve výši 3 € pro dospělé a 5 € Mud run, děti mají startovné zdarma.

Foto: zazitok.sk

Zdroj: Tisková zpráva k závodu

Napsat komentář – zatím pouze jeden komentář

11. 3. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Beh si ty a Mud Run – Bratislava 30. 3. 2014 – Jeden komentář

  1. Soňa MACEJÁKOVÁ napsal:

    článok Soni Macejákovej: MUD RUN a čaša vína alebo: „Vy ste tá ufúľaná bežkyňa …

    beh.zoznam.sk/dojak/49/mud-run-a-casa-vina-alebo-vy-ste-ta-ufulana-bezkyna-

    MUD RUN a čaša vína alebo: „Vy ste tá ufúľaná bežkyňa …
    Je nedeľa 18. mája a ja som už niekoľko hodín svokrou. Každému odporúčam … O šiestej som pozvaná na čašu vína, tak to po včerajšej svadbe stíham tak-tak. V Cafe Scherz nás so širokým úsmevom víta kolega bežec. Nebolo treba sa pripomínať, spoznal ma a pani vedľa neho vraví: „Vy ste tá ufúľaná bežkyňa, pamätám si Vás a teraz ste aká elegantná …“
    Odbehnúť 5 km nie je žiaden problém, ale keď sa vám do cesty dá zopár prekážok, ktoré nie je až tak jednoduché zdolať, tak sa čas dobehu značne oddiali. Na otvorení bežeckej sezóny na Železnej studienke dňa 30. marca 2014 som objavila veľmi atraktívny beh s názvom MUD RUN a tak som to samozrejme vyskúšala. Čas dobehu som mala opäť rekordný (1:06:07), ale to kvôli tomu, že som sa pred každou prekážkou zastavila a rozhodovala sa ako na to. Pred šmykľavkou do „hlbín močiara“ som zastala s otázkou „šmyknúť sa či nešmyknúť“, napokon som sa za búrlivého potlesku zvedavcom spustila a behom cez „rozbúrený potok“ som pokračovala do cieľa. Ako som sa snažila, tak som sa snažila v cieli ma nik nevítal. Všetci sledovali vyhodnocovanie víťazov. Organizátori asi stratili trpezlivosť a nepočkali na mňa – teda na posledného bežca. Ja celá šťastná, že ma bahno močiara nestiahlo do svojich hlbín, som sa chcela vyobjímať s kolegami bežcami, ale na moje priateľské podanie ruky všetci absolvovali „beh vzad“ so slovami: „Na budúce …“

    Tak trošičku smutná, že ma nik nechce objať som odkráčala k vyhlasovaniu víťazov. Vtom ku mne pristúpil elegantný pán, ktorý akoby práve vstal od svadobného stolu so slovami: „Prosím vás, mohli by ste sa odfotiť s pánom Štefancom?“ S úsmevom som súhlasila, hoci som nevedela o koho sa jedná. Ja osobne som neni žiadna celebrita, ale priznám sa, že sa mi to stáva, že ma oslovia cudzí ľudia s prosbou o foto. Po chvíľke pristúpil ku mne vysoký štíhly mládenec s úsmevom od ucha k uchu, zvítali sme sa stiskom ruky nasledovalo objatie a cmuk cmuk. Tak to sa mi rátalo. Neprekážal mu môj „vzhľad“, ktorý mi spôsobilo brodenie sa bahnom … Po fotení som sa z letáčiku dozvedela, že pán Ivan Štefanec je kandidátom na europoslanca do Europarlamentu. Tak dať hlas kolegovi bežcovi sa v každom prípade oplatí, pomyslela som si, nakoľko sa určite nedá nikým dobehnúť.

    Za pár dní som dostala pozvanie na čašu vína do Café Scherz. Bola to nedeľa 18. máj a to som bola niekoľko hodín svokrou. Úžasný pocit – odporúčam vyskúšať. V Cafe Scherz nás so širokým úsmevom víta kolega bežec. Nebolo treba sa pripomínať, spoznal ma a pani vedľa neho vraví: „Vy ste tá ufúľaná bežkyňa, pamätám si Vás a teraz ste aká elegantná …“

    Čaša vína chutila výnimočne, sprievodné slovo bolo niečo medzi veľmi zábavnou reláciou a vážnym slovom ako povedal Štefan Skrúcaný. Ja dávam minimálne tisíc hviezdičiek celému podujatiu, kde sa predstavil pán kolega bežec Ivan Štefanec a tiež spolu kandidátka Katarína Cibuľková, ktorú prišla povzbudiť aj jej dcéra Dominika Cibuľková.

    Sobota 24. mája 2014 je pre mňa významný deň. Idem si odbehnúť najdlhšiu trasu v mojom živote 17 km –beh KRASŇANSKÁ KÚRIA, ale tento deň je zároveň významný aj tým, že sú voľby do EURO PARLAMENTU. Slovenským voličom sa určite vyplatí voliť bežca, nakoľko ten sa nikdy nedá nikým „DOBEHNÚŤ.“

    Autorka: Soňa Macejáková

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »