Sedmý ročník charitativních běhů Konta Bariéry „běží“, připojte se!

Sedmý ročník charitativních běhů Konta Bariéry „běží“, připojte se!

Sedmý ročník Run and Help, neboli Běhání, které pomáhá, bude probíhat až do 20. června. Výtěžek z charitativních běhů, jejichž trať a délku si mohou jednotlivci i kolektivy zvolit sami, opět pomůže lidem s handicapem. Letos se vybírá na bionickou protézu pro jedenáctiletého sportovce Ondru. Ambasadorem 7. ročníku je moderní pětibojař a olympionik David Svoboda.

Kouzlo projektu Konta Bariéry spočívá v tom, že si ho všichni účastníci upraví na míru. Zapojit se může kdokoli, kdekoli a kdykoli. Minimální startovné je 20 korun a délka trati je zcela libovolná.

Zájemci o účast se mohou do Run and Help přihlásit jednoduše na stránkách Konta Bariéry.

Stejně jako v předchozích ročnících mohou kolektivy běhat i pro své handicapované kamarády, spolužáky nebo kolegy. Pro ty, kteří nikoho takového v okolí nemají, vybralo Konto Bariéry Ondru. Budeme běhat pro jedenáctiletého Ondřeje, kterému od narození chybí část levé ruky. Přesto je vášnivý sportovec, závodí na lyžích a rád jezdí na kole. Z výtěžku mu přispějeme na bionickou protézu.

Ambasadorem letošního běhu je moderní pětibojař a olympionik David Svoboda.„Podporuji Run and Help nejen protože jsem sportovec a vždycky si rád zaběhám, ale také proto, abych tím pomohl těm, kteří to potřebují. Zároveň bych rád přidal další motivaci ke sportu všem ostatním. Run and Help tedy pomáhá dvakrát: těm, kdo sportují, a těm, kterým se přispívá,” říká David Svoboda. 

Tato pomoc přitom nikdy není imaginární. Každý účastník ví, ke komu konkrétně příspěvek putuje.

Předchozí ročníky nadchly tisíce účastníků, kteří mezi sebou dohromady vybrali šest milionů korun. Pomohli jsme tak téměř 130 handicapovaným a já jsem přesvědčená, že i v době covidové si lidé rádi zasportují pro dobrou věc. Možná víc než jindy,” věří ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

A ještě jedna dobrá zpráva nakonec: Není nutné běžet, stačí se projít s rodinou, s kamarády nebo zvolit jiný způsob sportovního pohybu – jízdu na kole, kolečkové brusle a nebo třeba tandemový seskok.  Běhat a pomáhat je možné až do 20. června 2021.

Zdroj textu a foto: Konto Bariéry

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

18. 5. 2021 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »