Běh pro Jedličku 2020


září
2020

24


Místo: Praha

Běh pro Jedličku 2020

24. září 2020 proběhne historicky 1. ročník charitativní akce „Běh pro Jedličku“. Akci pořádá Nadace Jedličkova ústavu ve spolupráci s Katedrou sportů v přírodě Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Patronem běhu je David Svoboda – moderní pětibojař a olympijský vítěz z Londýna 2012. Běžci svojí účastí podpoří Nadaci Jedličkova ústavu, která podporuje děti a mládež s tělesným nebo kombinovaných postižením.

Běh bude oficiálně odstartován v 15 hodin v areálu Jedličkova ústavu. „Poběží se symbolicky na pražském Vyšehradě přímo z místa, kde působil zakladatel Jedličkova ústavu prof. Rudolf Jedlička a povede okolím Vyšehradu a přes vyšehradské hradby,“ řekla výkonná ředitelka Nadace Jedličkova ústavu Irena Fodorová.

Překážka jako symbol

Pro závodníky máme připravených několik závodních okruhů v různé délce a s různou obtížností od dětských na 80 a 150 metrů na až po ty náročnější na 3600 a 4900 metrů. „Jednotlivé trasy budou obsahovat překážky, které budou symbolizovat bariéry, se kterými se denně setkávají děti a mládež s tělesným postižením,“ doplnila Fodorová. Rozcvička s Davidem Svobodou

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Běh se zahájí hromadnou rozcvičkou s Davidem Svobodou, o hudební doprovod se postará kapela Z HECU. Připraveno bude zdravé občerstvení. Pro děti bude k dispozici zábavný program, skákací hrad a průběžně bude probíhat divadelní představení o první pomoci se záchranářem Markem.

Děkujeme všem, kteří přispěli k realizaci akce Běh pro Jedličku 2020 ať už finančními nebo věcnými dary, tak vlastní prací v realizačním týmu. Více informací a možnost registrace na www.behprojedlicku.cz.

Propozice

  • 24. 9. 2020 od 15 hodin – Praha – Vyšehrad, kraj Hlavní město Praha
  • Závod po vyšehradských hradbách s překážkovými zónami, které budou symbolizovat bariéry, se kterými se denně setkávají děti a mládež s tělesným postižením. 7 tras s různou obtížností včetně dětských (nejdelší 4900 m). Výtěžek ze závodu půjde na podporu Nadace Jedličkova ústavu. Patron běhu je olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda.
  • Start z Areálu Jedličkova ústavu (U Jedličkova ústavu 1349 Praha 4)

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

7. 8. 2020 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »