Těšínská osmička – 11. 6. 2017


června
2017

11

Mladý reprezentant České republiky v boccii, která je obdobou pétanque pro osoby s  tělesným postižením, Jiří Svojanovský již akutně potřebuje nový mechanický vozík. Vzhledem k finanční náročnosti speciálně upraveného vozíku, který by bylo možné využít také pro dané sportovní účely, se Nadace Agel rozhodla sportovci pomoci a zapojit také širokou veřejnost, a to v rámci charitativního běhu. Těšínská osmička se poběží v neděli 11. června v 11 hodin napříč krajinou z Třince do Českého Těšína.

Těšínská osmička Nadace Agel, 11. červen 2017 v 11 hodin, 8 kilometrů napříč nádhernou krajinou Třinec – Český Těšín. Účastnit se může každý, ať již profesionální sportovec či „hobík“, rovněž rodiny s dětmi, které si mohou užít doprovodného programu v hlavním zázemí. Startovné je 200 korun a celý výtěžek ze startovného bude věnován mladému sportovci s hendikepem panu Jiřímu Svojanovskému na koupi nového sportovního vozíku.

„Pan Jiří Svojanovský se již přes deset let závodně věnuje sportu boccia, která je obdobou pétanque určenou lidem s  tělesným postižením. V roce 2014 se stal reprezentantem České republiky a jeho prozatím největším úspěchem je 2. místo na Evropském poháru ve Španělsku,“ říká manažerka nadace Bc. Viktorie Sládková a dodává: „Mechanický vozík, který využívá nejen při boccii, je již v dezolátním stavu a proto jsme se rozhodli mu finančně pomoci a zapojit do této možnosti pomoci i celou širokou veřejnost.“

Trasa závodu vede mezi městy Třinec a Český Těšín a propojuje tak dvě města, kde má společnost AGEL své významné nemocnice. Závod se koná 11. června 2017 a startuje se v 11 hodin z areálu Nemocnice Podlesí. Konec trasy je v parku Adama Sikory v Českém Těšíně, kde je situován i celý doprovodný program akce.

 „Doprovodný program akce budeme postupně odhalovat. Mohu ale již nyní prozradit, že hokejisté HC Oceláři Třinec rovněž poběží a plně tak podpoří první ročník Těšínské osmičky NADACE AGEL,“ dodává Viktorie Sládková.

Registrovat na běh se můžete na stránkách na www.beh.agel.cz

Akce se koná pod záštitou měst Třinec a Český Těšín, obce Ropice, HC Oceláři Třinec.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila 450 žadatelů celkovou částkou přesahující 13 miliónů korun.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

29. 5. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »