Recenze: Saucony Ride 14

Karbonové boty hýbou světem běhu, ale jedná se o úzkoprofilové speciálky, které doopravdy využijí jen ti nejrychlejší z nás. Bota, kterou hledáme všichni, je věrný společník a dříč. Bota, která Vás provede alfou a omegou běžce, a tou je každodenní trénink. Rutina, kterou si procházíme všichni, abychom poté zazářili na závodech, a to nakonec třeba i v těch karbonkách.

Prostě parťák, který mě protáhne lehkými klusy i tempovými běhy a můj pohybový aparát zůstane bez ztráty kytičky. Málokdo tuhle zlatou botu vybere napoprvé, a také já nějakou dobu hledal. A vypadá to, že jsem našel! Mým novým favoritem je novinka od Saucony – Ride 14.

Saucony Ride  se nenápadně krčí vedle řad Endorphin, Kinvara nebo Triumph, ale o to s větší jistotou a lehkostí mě pronesla mým přípravným obdobím.

Bota navazuje na svého povedeného předchůdce Ride 13, a jak je u Saucony zvykem, dovádějí již fungující věci, krok po kroku, k dokonalosti.

Co od těchto „daily trainer“ očekávat?

Začneme od spodu, kde podrážka triFlex zajistí bezpečnou trakci za sucha i mokra, kterou u silniční boty hledáme.

Na podrážku je položena podešev PWRRUN, která zajistí dostatečné tlumení i během nedělních dlouhých běhů. Co je třeba zmínit (podle některých běžců a oproti jiným řadám Saucony) je u Ride 14 podešev PWRRUN pocitově o něco tužší a s menší odezvou. Toto je však hodně individuální a mě osobně tento posun, více směrem k tempové botě, např. oproti velmi tlumeným Triumphům, svědčí.

Ride 14 jako správné objemovky mají krásně široké kopyto, aby vaše noha netrpěla ani při delších bězích. Pozor by si měli dát pouze jedinci s velmi úzkou nohou, protože fit boty je opravdu z těch širších.

Svršek FORMFIT krásně obepne nohu a nepustí, díky zvolené prodyšné síťovině zároveň zajistí i její bezproblémové odvětrávání. Polstrovaný jazyk a pata jsou hodně příjemné a podporují pocit, že když tyhle boty dáte jednou na nohu, tak už je nechcete sundat.

Celkově tato bota při svém 8mm dropu a váze pouhých 281/ 238 g (mužská/ ženská verze) nabídne kombinaci pohodlí a tlumení, která vás bude nutit je obout ráno co ráno a vyrazit na další trénink.

Shrnutí

Pokud hledáte klasickou objemovku, u které nebudete muset přemýšlet, co zrovna dneska poběžíte, tak je Ride 14 od Saucony  skvělou volbou. V těchto botách zvládnete krátký, dlouhý, pomalý nebo i rychlý trénink úplně bez problémů. Pozor by si měli dát jen běžci s úzkou nohou, nebo ti co hledají opravdu maximální tlumení. Všichni ostatní, od úplného začátečníka po vyběhaného veterána, najdou v této botě parťáka pro každodenní dřinu, která přináší ovoce. A běh s ní vás prostě bude bavit.

Dámské  i pánské Saucony Ride 14 nakoupíte v eshopu Sauconyrun.cz.

Zdroj textu a fotografií: sauconyrun.cz



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »