Stanovte si vyšší cíle! Co vše lze měřit pomocí sporttesteru?

Chcete se v běhu posunout o něco dál? Pořiďte si sporttester. Ty nejmodernější z nich monitorují vaši tepovou frekvenci, míru únavy organismu nebo tréninkovou zátěž. Pokud se tato data naučíte správně vyhodnocovat, můžete předcházet nemoci, nebo dokonce zranění z přetížení.

Stanovte si cíle

Pokud se chcete v běhu kontinuálně zlepšovat, nestačí si pouze určit cíl, kterého chcete dosáhnout. Svůj pokrok musíte průběžně zaznamenávat a vyhodnocovat – a právě s tím vám může pomoci sporttester.

Základní funkce sporttesteru

Mezi základní funkce sporttesteru patří monitorování tepové frekvence, podle níž můžete upravovat intenzitu svého tréninku. Pokud běháte delší trasy, využijete funkci měření času a uběhnutých kilometrů. Některé sporttestery nabízejí možnost snímání kadence kroků. Zařízení je v takovém případě potřeba spárovat s čipem, který umístíte do boty, kde vyhodnocuje počet kroků, jejich délku a také křivku „plynulosti“ běhu.

Jste dostatečně odpočatí?

Mezi jednu z nejnovějších funkcí patří ukazatel tzv. Body Battery vycházející z celodenního měření optickým senzorem, který vyhodnocuje míru regenerace vašeho těla. Tak jako běžná baterie nabývá hodnot od 0 do 100, přičemž nejvyšší hodnota odpovídá plné regeneraci, a tím pádem připravenosti na podání výkonu.

Při výběru myslete prakticky

Pokud si stanovujete mety, kterých chcete v běhu dosáhnout (například uběhnout 5 kilometrů pod 20 minut), oceníte zvukovou signalizaci, která vám dosažení mety oznámí. Praktické je také zvolit sportovní hodinky s dostatečně velkým a podsvíceným displejem, aby vás neustálé kontrolování naměřených údajů nestálo drahocenný čas a energii. 

Data vyhodnocujte

Data, která o vás sporttester nasbírá, si můžete pomocí USB kabelu nebo Bluetooth rozhraní přenést do počítače či mobilu. Výhodou je, pokud vám sporttester data servíruje v podobě grafů, které jsou stravitelnější a mají větší vypovídací hodnotu. Některá zařízení vám dokonce zobrazí uběhnutou trasu na mapě včetně převýšení.

Chcete se i vy při běhu neustále zlepšovat? Pořiďte si svého elektronického osobního trenéra, kterého budete mít neustále po ruce. Široký výběr sporttesterů najdete na Heurece, kde si veškeré produkty jednoduše seřadíte podle oblíbenosti nebo nejnižší ceny.



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »