Proběhni.se 2020


října
2020

03


Místo: IKEM, Praha

Proběhni.se 2020

Proběhni.se pro správnou věc. Věděli jste, že přední čeští lékaři z IKEMu vyráží každý rok do rozvojových zemí zachraňovat život těm, kteří nemají dostatečnou lékařskou péči? Činí tak často na vlastní náklady a volno si vybírají ze své dovolené. Nadační fond České srdce podporuje jejich snahy a cesty, při kterých zachránili již desítky životů.

Podpoř je taky, Proběhni.se s nimi z IKEMu do Kunratického lesa, vyber si z Malého a Velkého oběhu na 6 či 11 kilometrů. Své závody budou mít i děti. Trasu 6 km můžeš také absolvovat ve verzi – chůze. Případně jen zakoupit virtuální startovné, kdy ti odměnou bude především dobrý pocit z pomoci. A hlavně nezapomeň, každý účastník pomáhá svým startovným Nadačnímu fondu České srdce.

TERMÍN: 3. 10. 2020
MÍSTO: IKEM, Praha
TRASY: 11 km, 6 km, 6 km – chůze, dětské závody

Více informací o závodu na webu probehni.se

Doprovodný program

Máte pocit, že se Vás problémy se srdcem netýkají? Jste si jisti? Přidejte se k projektu PrOBĚHni.se a v rámci závodního dne si nechte udělat odborné vyšetření srdce, EKG, tlaku a hladiny cukru v krvi. Proč? Protože se to může týkat i vás.

  • V Česku je ročně hospitalizováno přes 300 tisíc pacientů se srdečními chorobami. Nejčastějšími onemocněními jsou cévní mozkové příhody (55 tisíc pacientů) a infarkt myokardu (20 tisíc pacientů).
  • Ročně v Česku umírá přes 100 tisíc obyvatel, z toho více než polovina úmrtí je na srdeční choroby.
  • 45 % mužských úmrtí je z důvodu srdeční choroby, u žen je toto číslo 49 %.
  • Největší tlak ve vzdělávání prevence by měl být vyvíjen na prevence kouření vč. pasivního, ovlivnění stravovacích návyků, tedy podporu zdravého životního stylu s pravidelným cvičením a monitorování výskytu srdečních rizik a chorobu.
  • V Česku žije zhruba 860 tisíc diabetiků, jejich počet se během posledních 25 let zdvojnásobil. Při stejném růstu bude v roce 2035 touto nemocí trpět deset procent obyvatelstva.
  • Špatný životní styl má vliv na vznik diabetu 2. typu. Nemoc se projevuje zvýšenou hladinou cukru v krvi a může vést k srdečnímu infarktu, mozkové mrtvici, slepotě či selhání ledvin. Špatně léčenou cukrovku doprovází řada komplikací, jako například poruchy vidění, poruchy ledvin, poruchy nervů či takzvaná diabetická noha.

ZDROJ TEXTU A FOTO: behejlesy.cz



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

5. 3. 2020 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »