Charitativní běh na 2×2014 m v Hradci Králové – 23. 4.


dubna
2014

23

Charitativní běh na 2x2014 m v Hradci Králové – 23. 4.

Srdečně Vás zveme na 2. ročník charitativního běhu na podporu nadačního fondu AQUAPURA. Na trati dlouhé 2×2014 m se na Vás těšíme ve středu 23. dubna 2014 od 18.00 hodin v Hradci Králové u TJ Sokol. Výtěžek jde na pomoc pacientům, kteří trpí poruchou srážlivosti krve, tzv. tromboembolickou nemocí.

Jak se na běh registrovat? Pošlete email s Vaším jménem do 22. 4. 2014 na info@aquapura.cz. Startovné uhradíte na místě. Při včasné emailové registraci je startovné 300 Kč. Bez předchozí registrace emailem činí startovné 350 Kč. Celá částka je věnována nadačnímu fondu AQUAPURA.

Díky partnerům akce získá každý běžec sportovní lahev, triko a další dárek jako překvapení!

Podrobné informace naleznete na stránkách:

http://www.aquapura.cz/Aktuality/Charitativni-beh-2×2014-m—registrujte-se-nyni.aspx

Start běhu je ve středu 23. 4. 2014 v 18.00 hod. na oválu TJ Sokol Hradec Králové, Eliščino nábřeží 777, Hradec Králové.

Nadační fond AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových pomáhá pacientům, kteří trpí tromboembolickou nemocí a hematologickým oddělením nemocnic. Mezi jeho další činnosti patří osvětové aktivity v oblasti tromboembolie, pomoc konkrétním pacientům hematologických oddělení a podpora dětí z dětských domovů či zařízení pečujících o handicapované děti.

Manželé Pavel a Monika Staňkovi založili nadační fond AQUAPURA na základě vlastní dlouholeté zkušenosti s tromboembolickou nemocí, se kterými se oba léčí.

Tromboembolická nemoc patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Tato choroba je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím.

Některý vrozený rizikový faktor vzniku žilní trombózy má v České republice 5 až 10 % obyvatel. Vliv mají i další, a to získané rizikové faktory, jako jsou věk, obezita, nádorová onemocnění, imobilizace, operace nebo užívání některých léků. Tromboembolická nemoc je veřejnosti známa mimo jiné především ve spojení s cestováním, jako tzv. syndrom turistické třídy, kdy se může sraženina v krvi vytvořit během dlouhého sezení zejména v letadle, nebo v autobuse.

Pro více informací navštivte www.aquapura.cz, Facebook www.facebook.com/nfaquapura.

Foto z minulého ročníku:

spolecna

Zdroj: tisková zpráva

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

17. 4. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »