Jak se běhá na Kanárech?

Jak se běhá na Kanárech?

Běh je dnes velmi oblíbeným sportem. Tak proč jej neprovozovat právě tam, kde jsou pro něj ideální podmínky? V posledních letech se Kanárské ostrovy staly nejoblíbenějším cílem běžců. Je to dáno mírnými teplotami po celý rok, různými nadmořskými výškami a nekonečnými možnostmi v úrovních terénů.

Máte-li rádi běh stejně jako já, jsou pro vás Kanárské ostrovy ideální. Nejenže se tomuto sportu věnují rekreačně místní i turisté, na Kanárské ostrovy vyráží dokonce i spousta špičkových sportovců, kteří zde trénují. Ostrovy mají špičkovou sportovní infrastrukturu. Setkáte se zde s netypickými terény jako jsou sopečné hřebeny, stepi či pláže, ale i s těmi, na které jste zvyklí – lesy a zpevněnými cestami.

běhání Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy

Jsou souostrovím sedmi hlavních ostrovů a několika menších ostrůvků sopečného původů. Nejznámějšími z nich jsou Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura či La Gomera. Každý z těchto ostrovů jako by byl světem ve světě, něco jako Vatikán v Římě.

Tenerife

Vás okouzlí černými vulkanickými plážemi s možností paddleboardingu. Dominantou ostrova je nejvyšší vrchol Kanárských ostrovů – sopka Pico de Teide. Proč si nezkusit na ni vyběhnout? Vlastně si s sebou ani z domova nemusíte nic brát, sportovní věci tu nakoupíte levně – ostrov je bezcelní zónou.

běhání Kanárské ostrovy

Lanzarote

Nadchne krajinou plnou kráterů a vulkánů. Krom mnoha běžeckých tras na vás čeká panenské přírodní koupaliště Charcones nebo biosférické rezervace jako například národní park Timamfaya, který vás zláká nevšední krajinou. Mnozí ji přirovnávají ke krajině z Marsu.

Gran Canaria

Je rozmanitým ostrovem, co se přírody týče – zelená údolí, pláže s tmavým i světlým pískem, bujné palmové i borovicové háje, kopcovité vnitrozemí či písečné duny u Maspalomas, které jsou oblíbeným cílem běžců. Hlavní město Las Palmas každoročně pořádá běžecký maraton, což je další TOP pro milovníky běhání.

La Gomera

Není ovlivněn masovým turismem. Druhý nejmenší ostrov vás zláká vavřínovými lesy, hlubokými roklemi či terasovitými poli na úbočí skal. I když je malý, najdeme zde několikakilometrovou síť běžeckých stezek. Nejlepší část ostrova pro tento sport je La Laja a El Sedro.

Cesta na Kanárské ostrovy

Zvažujete, že byste některý z ostrovů zvolili jako cílovou destinaci své dovolené? Cestujete-li rádi po vlastní ose, není nic jednoduššího, než si najít tu nejvýhodnější letenku u společnosti Smartwings a vydat se vzhůru za dobrodružstvím.

Pokud máte rádi vše dopředu zajištěno a nechcete si s ničím dělat velké starosti, zvolte některou z cestovních kanceláří. Osobně mám ověřenou cestovní agenturu Invia, která je mimo jiné zprostředkovatelem zájezdů cestovní kanceláře Neckermann. Mimo hlavních velkých ostrovů mohou zajistit i dovolenou na ostrově La Palma, který je ideální i pro milovníky vodních sportů.

Blanka Novotná



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »