Recenze na dámské šortky Nessi

01

Teplé slunečné dny jsou tu, proto je ideální doba pořídit si běžeckou výbavu na léto. Jako spodní díl sportovního oblečení můžete zvolit krátké legíny nebo šortky. Díky zvýšenému pocení by oblečení mělo být pohodlné a nemělo by se otírat o pokožku. Otestovala jsem pro Vás šortky značky Nessi, která prodává neotřelé barevné běžecké oblečení. Více produktů pak najdete na www.nessisport.cz.

Běžecké šortky Nessi jsou provedené ve veselých barvách a na trati je určitě nepřehlédnete. Materiál je lehoučký a velice příjemný na tělo, hned na první pohled připomíná padákové hedvábí. Vnitřní kalhotky jsou pohodlné i při delších bězích. Jsou prodyšné a na těle je prakticky necítíte. Svrchní vrstva je zajímavě řešena – na rozdíl od klasických šortek nejsou po stranách rozdělené obvyklým způsobem, ale spojené prvkem strukturálně malinko jiné, leč velmi vzdušné a vzorem totožné látky. Připomínají tak spíše kraťasy nebo prakticky něco mezi tím, mají ale přitom typicky „šortkové“ lemy. V pase je guma a možnost dotažení tkaničkou, která se pohodlně uváže na každou postavu – a opět rozváže, potřebujete-li si rychle odskočit. Na přední straně je logo z reflexního materiálu.

Vzadu je malá kapsička, do níž se vejde mobilní telefon nebo menší svazek klíčů, kapesníčky, energetický gel či jiné drobnosti. Kapsička je ušitá z látky, kterou nemáte hned na těle, takže by se k mobilu neměl dostat pot z vašeho tréninku, není-li extrémně horko. Těžší předměty vzadu trochu táhnou, ale díky možnosti uvázání v pase poměrně stabilně drží. Zip kapsičky je částečně krytý. Velmi pozitivním zjištěním pro mne bylo, že zip není tak velký, že by mne tlačil do zad například při provádění sed-lehů a dalších cviků v lehu na zádech, kde je třeba se trochu opřít, na rozdíl od mnoha jiných běžeckých kalhot všech délek a typů, kde je toto občas dosti nepříjemné.

Ani při souvislém hodinovém běhu jsem si neodřela nohy o sebe, což se mi v šortkách a velmi krátkých kraťasech někdy stává. Pokud to bývá i váš problém, berte je spíše na kratší trať nebo trénink zaměřený na techniku, kdy pracujete spíše s kratšími úseky, běžeckou abecedou, rovinkami a kratšími intervaly, než na dlouhý souvislý běh. Svým střihem dělají moc pěknou postavu – pokud si k nim vezmete jen tak bolerko nebo vypasované tričko, je váš pas opticky štíhlejší.

Před prvním praním doporučuji udělat na koncích tkanice, která je v pase, jednoduchý uzel, pokud tam již z výroby nebude. Mohla by se Vám vypárat. Když tkanice zajedou dovnitř, dají se poměrně lehce vytáhnout přes zavírací špendlík nebo pinzetu. Na těle šortky dobře drží i bez tkanic, nesjíždějí a umožňují velký rozsah pohybu. Pak je ale dobré nedávat do kapsičky příliš těžké věci.

 

Perte dle údajů na visačce, kde naleznete i složení materiálu. Šortky se perou se dobře a schnou rychle. I když je u tohoto typu převládající barva bílá, není tragédie, když se malinko umažete. Lehké skvrny od ovoce, i pokud si třeba jen někde sednete, se krátkodobě dobře schovají v barevném vzorku a jdou bez potíží beze stopy vyprat.

Šortky Nessi jsou ideální volbou nejen na běhání, ale i jiné outdoorové sporty jak pro rekreační, tak pro výkonnostní sportovce. Lze je doporučit i pro jiné sportovní aktivity celoročně ve fitku či v běžecké hale. Navíc díky barvám budete nepřehlédnutelná.

Vanda Kadeřábková – Březinová
Longrun.cz



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »