Běžecký kros Skalka – po páté na Praze 5 – 19. 4. 2015


dubna
2015

19

Běžecký kros Skalka – po páté na Praze 5 – 19. 4. 2015

Již pátý ročník amatérského běžeckého krosu Skalka uvítá sportovní nadšence, rodiny s dětmi i zkušené běžce v neděli 19. dubna v krásném prostředí rezervace Skalka na Praze 5. První závod z bodované série H-Triatlon TOUR 2015 představí několik novinek, jako je start družstev a umělé překážky. Celková finanční dotace pro vítěze je 5.000 Kč. Letos navíc mohou závodníci průběžně sledovat na webových stránkách své pořadí dle nasbíraných bodů z jednotlivých závodů seriálu H-Triatlon TOUR 2015 a na vítěze čekají hodnotné výhry.

Běžecký kros Skalka je určen všem věkovým i výkonnostním kategoriím včetně dětí, které mají v případě registrace do 18. dubna startovné zdarma. Letos je pro běžce připravena novinka ve formě soutěže tří a vícečlenných týmů na trati SPORT, kdy každý člen družstva běží celou trať a počítá se součet tří nejrychlejších závodníků bez rozdílu věku a pohlaví. Pro účast v této soutěži stačí při registraci vyplnit název týmu.

„Krosový závod na Skalce nabízí ideální příležitost, jak aktivně a příjemně strávit nedělní dopoledne s celou rodinou. Každý má možnost si u nás vybrat trať, která mu vyhovuje,“ říká Vladislav Dykast, ředitel sdružení H‑Triatlon a dodává, „pro děti máme připravené okruhy od 100 metrů do 1 kilometru, dospělí mohou běžet na tří kilometrové trati HOBBY a výkonnější účastníci si mohou vybrat trať SPORT, která měří 6 km.“

Za startovné, které se pohybuje od 50 do 200 Kč dle včasnosti registrace, mají běžci k dispozici čipovou časomíru, startovní číslo, energetický balíček a občerstvení na trati i po závodu, finisherskou medaili a SMS zprávu s výsledkem. Závodníci obdrží také elektronický certifikát se svým výsledkem. Všechna startovní čísla budou zařazena do losování o atraktivní ceny.

Letošní výtěžek ze startovného a prodeje triček pomůže konkrétnímu hendikepovanému sportovci – plavci Tomáši Hlavinkovi, který je na vozíku od svých osmi let. Letos se chystá i na Mistrovství světa do Glasgow, kde bude usilovat o splnění limitů na Paralympiádu v Rio de Janeiru. Na posledním Mistrovství světa v Montrealu v roce 2013 se Tomáš umístil na pátém místě. Náklady na jeho nadcházející závody jsou vyšší než 50.000 Kč.

Po doběhu posledního závodníka a vyhlášení výsledků tratí HOBBY a SPORT následuje tombola a ve 12:30 je předpokládané zakončení akce. Na programu nebudou chybět doprovodné aktivity pro diváky i běžce, jako například ukázka první pomoci a představení hasičské techniky. Dospělí si mohou vyzkoušet pohled na svět přes alkobrýle a pro děti je připraven skákací hrad, házení míčkem a kroužky na terč, přetahování lanem a další soutěže.

Sdružení H-Triatlon podporuje třetím rokem tři dětské domovy, kterým zajišťuje odvoz na sportovní akci a speciální občerstvení. Pátým rokem sdružení H-Triatlon úspěšně spolupracuje s Hlavním městem Praha a letos nad pražskými závody převzala záštitu radní Hana Nováková. Patronem běžeckého krosu Skalka 2015 bude starosta Prahy 5 MUDr. Radek Klíma. Jako poděkování za každoroční pomoc ze strany Městské policie a Policie České republiky bude běžecký kros i všechny triatlony letošního seriálu H-Triatlon TOUR 2015 pro policisty zdarma.

Samozřejmostí všech závodů je zajištění profesionálního sportovního servisu pro závodníky i diváky. Všechny akce budou profesionálně zabezpečeny zástupci Zdravotní služby.

Termín konání: Neděle 19. dubna 2015

Místo konání: Přírodní rezervace Skalka, poblíž ulice Smrčinská, za areálem Rugby Club Tatra Smíchov, GPS souřadnice místa startu závodu: Latitude: 50.0736372° N, Longitude: 14.3652778° E

Program závodu: Registrace je možná i na místě v den konání závodu. Prezentace závodníků končí 60 minut před startem, respektive 30 minut před startem pro předem přihlášené účastníky.

  • 8:00 zahájení prezentace
  • 9:15-9:45 postupné starty závodů dětí rozdělených podle věku a následné vyhlášení výsledků
  • 10:15 start tratě HOBBY 3 km
  • 10:45 start tratě SPORT 6 km

Více informací, podrobnosti o výši startovného a on-line registrace na www.htriatlon.cz.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

9. 4. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »