Deset mil Brnem – 27. 9. 2014


září
2014

27

Už jen necelé dva týdny zbývají do jedinečného závodu se startem a cílem v centru Brna. A už teď mají organizátoři jasno – první ročník přiláká na devět stovek běžců. „V tuto chvíli je přihlášeno téměř 800 běžců. Budeme samozřejmě připraveni i na ty, kteří se budou chtít zaregistrovat až na místě. K dispozici pro ně bude ještě 200 startovních čísel,“ uvádí Aleš Čtvrtníček z organizačního týmu.

Deset mil Brnem odstartuje v sobotu 27. 9. ve 20 hodin. Pořadatelé nezapomněli ani na ty nejmenší a přichystali pro ně už od devatenácti hodin otevřený dětský a juniorský běh na vzdálenost jedné míle (kategorie 11–14 let) a půl míle (děti ve věku 6–10 let). Letos se také organizátoři rozhodli trochu experimentovat a spojili běžecký závod s nabídkou zvýhodněného vstupu do historických a kulturních zařízení města.

Účastníci závodu, který je zařazen do akce Brněnské dny pro zdraví, zažijí v premiérovém ročníku neopakovatelnou atmosféru nočního centra města a parku kolem hradu Špilberk. Vběhnou také na nádvoří této brněnské dominanty. Přes Denisovy sady se dostanou ke katedrále sv. Petra a Pavla. Neméně silný zážitek bude průběh nádvořím Nové radnice. Poběží se i místy, kam se jindy dostanou jen těžko. Start a cíl je u hotelu International na Husově ulici. “Závod ocení ti, kteří si chtějí hlavně užít atmosféru nočního Brna, ale také třeba podat výkon a vyhrát nějakou z peněžních prémií” podotýká Aleš Čtvrtníček a dodává, že během celého závodu bude o běžce dobře postaráno: “Na trati připravíme dvě občerstvovací stanice. Každý závodník také samozřejmě dostane občerstvení v cíli a může počítat se zázemím a převlékárnou.”

Se závodem by měli počítat i ti, kteří se na něj nechystají, ale budou mít namířeno do centra Brna. Vyžádá si totiž určitá dopravní omezení. Na několik hodin bude uzavřena ulice Husova a Šilingrovo náměstí. Omezení budou také ulice Gorazdova. Podrobnější informace o změně vedení MHD jsou na webu DPMB http://www.dpmb.cz/.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

17. 9. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »