VALACHY DUATLON – 10. 5. 2014


května
2014

10

VALACHY DUATLON – 10. 5. 2014

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 10. května uskuteční druhý závod seriálu VALACHY TOUR 2014. Tentokrát mohou sportovci změřit síly v duatlonu. Závod opět zpestří účast sportovců zvučných jmen, možnost vyhrát zajímavé ceny včetně prize money 15 000 Kč, soutěž dětí s bezplatným startovným a další doprovodný program. Jako moderátor se do dějiště VALACHY TOUR vrací známý televizní redaktor Stanislav Bartůšek.

Start i cíl VALACHY DUATLONU je situován k hotelu Galik v Resortu Valachy, který je hlavním pořadatelem. Trasa, obnášející kombinaci 3 km běh – 15 km horské kolo – 1,5 km běh, zavede závodníky do okolního členitého terénu CHKO Beskydy. Sportovce čeká vedle kvalitně značené trati také zážitek z probouzející se jarní přírody a na některých místech hezké výhledy do valašské krajiny.

Zpestřením duatlonu bude vložený stíhací závod s Terezou Huříkovou, která je považována za nejlepší současnou českou závodnici na horských kolech. Tereza Huříková se zapojí do prostřední části duatlonu – vystartuje přitom s časovou ztrátou až poté, co na trať vyjede poslední cyklista po úvodní běžecké části. Účastníci i fanoušci mohou v soutěži tipovat, kolik závodníků na trase horského kola dokáže předjet. Že to nebude mít jednoduché, je jasné již předem, mezi účastníky duatlonu bude totiž mj. Irena Berková, loňská mistryně ČR a vítězka Českého poháru v bike maratonu, či Ondřej Fojtík, mj. čtyřnásobný vítěz Drásala, jednoho z top cyklistických závodů ČR.

Závod dospělých odstartuje ve 12 hodin. Před nimi si zasoutěží děti. Po 10. hodině čeká menší závodníky do 7 let soutěž v běhu. Následné klání starších dětí je již zařazeno do Krajského poháru mládeže Zlínského kraje a školáci se tak utkají ve „skutečném“ duatlonu, byť na výrazně kratší trati než dospělí.

Zájemci se mohou k účasti v jednotlivých závodech VALACHY TOUR registrovat on-line za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz nebo v den konání přímo na místě.

Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých akcích, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu.

Po VALACHY DUATLONU bude seriál pokračovat červencovým BIKE VALACHY, srpnovým mini triatlonem VALACHY MAN a ukončí jej na podzim závod k terénním běhu BĚHEJ VALACHY.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

29. 4. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »