Recept: Opékané papriky

Dnes mám pro Vás další velice chutný recept. Časově je sice trošičku náročnější, ale za to pochutnání to stojí.

1) Připravíme si papriky, nejlépe ty bílé, aby byly dlouhé a štíhlé, tvarově podobné kornoutu. Mohou být i jiné, ale tyto jsou na přípravu nejideálnější. Omyjeme je, stopku necháme a jednu papriku po druhé opekáme ze všech stran na pánvičce, až zhnědne slupka. Takto opečené papriky vložíme do mísy a přiklopíme pokličkou. Necháme chvilku cca 10 minut odležet, papriky se zatím hezky napaří a my budemem moci bez problému slupku oloupat.

2) Oloupané papriky ze všech stran osolíme a pořádně posypeme hladkou moukou. Poté necháme na pánvičce rozehřát olej a papriky na něm osmažíme.

Hotové papriky jsou nejlepší v kombinaci s chlebem nebo jiným pečivem. Pokud jsou Vaše papriky trošku pálivější než normálně, můžete je zajíst třeba rajčetem, zmírní to palčivou chuť na jazyku.

Dobrou chuť 🙂

11. 7. 2009 / Zdraví a výživa / Autor: Blani

Přečteno: 9 409x / Žádný komentář

Sdílet článek

Hodnotit článek

(4 hlasů, průměr: 4,00 z 5)
Loading...

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »

Nejnovější komentáře

23. 04. 2019 / Dandy
Děkuji za velice užitečný článek :) Ještě bych se rád zeptal, jaké proteiny bych měl využí...

09. 11. 2018 / Alenka
O sportovní výživě i dalších potřebách pro efektivní cvičení se dozvíte v tomto článku....

01. 11. 2018 / adrian
Běh je super ale v kombinaci s dietou je ještě účinnější....