Recept: Opékané papriky

Dnes mám pro Vás další velice chutný recept. Časově je sice trošičku náročnější, ale za to pochutnání to stojí.

1) Připravíme si papriky, nejlépe ty bílé, aby byly dlouhé a štíhlé, tvarově podobné kornoutu. Mohou být i jiné, ale tyto jsou na přípravu nejideálnější. Omyjeme je, stopku necháme a jednu papriku po druhé opekáme ze všech stran na pánvičce, až zhnědne slupka. Takto opečené papriky vložíme do mísy a přiklopíme pokličkou. Necháme chvilku cca 10 minut odležet, papriky se zatím hezky napaří a my budemem moci bez problému slupku oloupat.

2) Oloupané papriky ze všech stran osolíme a pořádně posypeme hladkou moukou. Poté necháme na pánvičce rozehřát olej a papriky na něm osmažíme.

Hotové papriky jsou nejlepší v kombinaci s chlebem nebo jiným pečivem. Pokud jsou Vaše papriky trošku pálivější než normálně, můžete je zajíst třeba rajčetem, zmírní to palčivou chuť na jazyku.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »