Dnes mám pro Vás další velice chutný recept. Časově je sice trošičku náročnější, ale za to pochutnání to stojí.
1) Připravíme si papriky, nejlépe ty bílé, aby byly dlouhé a štíhlé, tvarově podobné kornoutu. Mohou být i jiné, ale tyto jsou na přípravu nejideálnější. Omyjeme je, stopku necháme a jednu papriku po druhé opekáme ze všech stran na pánvičce, až zhnědne slupka. Takto opečené papriky vložíme do mísy a přiklopíme pokličkou. Necháme chvilku cca 10 minut odležet, papriky se zatím hezky napaří a my budemem moci bez problému slupku oloupat.
2) Oloupané papriky ze všech stran osolíme a pořádně posypeme hladkou moukou. Poté necháme na pánvičce rozehřát olej a papriky na něm osmažíme.
Hotové papriky jsou nejlepší v kombinaci s chlebem nebo jiným pečivem. Pokud jsou Vaše papriky trošku pálivější než normálně, můžete je zajíst třeba rajčetem, zmírní to palčivou chuť na jazyku.
Dobrou chuť 🙂
11. 7. 2009 / Zdraví a výživa / Autor: Blani