Orientační běh na klasické trati do Lesního divadla v Řevnicích – 19. 5.


ledna
1970

01

Orientační běh na klasické trati do Lesního divadla v Řevnicích - 19. 5.

Neděle 19. 5. 2013 bude v Řevnicích patřit orientačnímu běhu pro všechny. Organizátoři z USK Praha zvou při této příležitosti také neregistrované sportovce na veřejný závod v orientačním běhu. Během neděle se účastníci v různých kategoriích utkají v závodě na klasické trati.

Centrum závodu je situováno do areálu Lesního divadla v Řevnicích. Pořadatelé očekávají účast okolo 500 závodníků převážně z Prahy a Středočeského kraje. Závod na klasické trati začne v 11:00 hod intervalovým startem.

Tratě povedou po svazích brdského hřebene, závodníci se budou potýkat s různorodým terénem: s kopcovitými pasážemi s kamenitou podložkou, s velmi jemně členitými terénními tvary a s množstvím rýh. Použity budou celkem 2 mapy s měřítkem 1:10 000 a 1:15 000, které nesou názvy podle místních lokalit – Pišťák a Babka. Stavitelem tratí je Petr Bořánek.

Hledání oranžovo-bílých lampionů podle mapy je sport, který získává stále větší oblibu. Proto jsou kromě tratí pro registrované závodníky v nabídce tratí pro různé věkové kategorie zařazeny také speciální kategorie pro příchozí veřejnost. Pro začátečníky budou postaveny speciální jednodušší tratě P3 s délkou 3 km, pro zkušenější to budou T3 (3 km) nebo T7 (7 km). V poslední době roste zájem o start v rodinné kategorii pro rodiče s malými dětmi (HDR). V této kategorii jeden z rodičů svoji ratolest na trati doprovází a společně si sport v přírodě náležitě užijí. Závodníci kategorie HDR, DH 10L, náboru a tréninku mohou startovat kdykoliv v době otevření startu přes startovací krabičku.

Prezentace náborových závodů pro veřejnost bude probíhat v areálu Lesního divadla v Řevnicích od 9:15 do 10:15 hod.

Za pořadatele USK Praha, oddíl orientačního běhu: Petr Bořánek

Zdroj: tisková zpráva k závodu

Fotografie:

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

15. 5. 2013 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »