Za orienťákem do Všenor – 4. 11. 2018


listopadu
2018

04

Za orienťákem do Všenor – 4. 11. 2018

Sport – volný čas – outdoor – tip na víkend pro rodiny s dětmi

Hledáte zajímavou aktivitu na první listopadový víkend?

Orientační běžci z USK Praha Vás zvou v neděli 4. listopadu do Všenor na závody v orientačním běhu. Najdete všechny kontroly v brdském svahu? Přijďte si to zkusit – klidně celá rodina!

Centrum akce bude na louce u sportovního centra Olympia Wellness ve Všenorech, kde bude zajištěno na soukromém pozemku i parkování, zastávka vlaku je odsud 400 metrů.

Kromě závodních tratí finálového závodu oblastního žebříčku pro Prahu a Středočeskou oblast jsme připravili i tratě pro příchozí veřejnost – dvě snadnější a neměřené, a dvě již trochu náročnější tréninkové tratě.

Nejvhodnější pro seznámení s pravým orienťákem bude trať P1 – HDR, která je určena pro děti s doprovodem nebo celé rodinné týmy – jednoduchá trať o délce zhruba 2 km, kde se kontroly označují ražením jehličkovými kleštěmi do mapy a neměří se čas. Stejně je tomu i na trati P3, která je delší, ale stále nenáročná na navigaci, měl by ji zvládnout každý, kdo se chce proběhnout nebo projít s mapou.

Dále budou připraveny další dvě tratě T3 a T5, kde číslo naznačuje přibližnou délku tratě a jsou otevřeny všem, bez rozdílu věku a pohlaví. T5 bude mít větší převýšení a náročnost, ale i T3 prověří Vaši schopnost orientace. Na tyto tratě je již třeba mít svůj elektronický čip, nebo si jej od pořadatelů zapůjčit.

Prezentace bude otevřena pro soutěžní a tréninkové tratě od 9:00 do 10:30, pro neměřené tratě P1 a P3 bude zřízena zvláštní prezentace, která bude přihlášky přijímat až do 12 hodin.

Startovat začneme od 11 hodin intervalově, start a cíl budou v lese, cca 20 minut pěšky od prezentace.

Všichni účastníci do 120 cm obdrží v cíli sladkou odměnu a diplom.

Více informací naleznete na stránce závodu: http://www.uskob.cz/poradani/pz18-2/

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

25. 10. 2018 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »