Noční běh pro Světlušku Plzeň 2019


března
2019

28


Místo: Plzeň, kraj Plzeňský

Pět měst, tisíce běžců, stovky nevidomých a spoustu světla. Letošní Noční běhy pro Světlušku spolu s ČSOB Na Zdraví odstartují 28. 3. v Plzni a následovat bude šňůra běhů potmě v Praze (11. 4.), Brně (17. 4.), Olomouci (25. 4.) a v Jihlavě (30. 4.). S koupí vstupenky obdrží první tisíce kupujících startovní balíček se sportovním vakem na záda, čelovkou, běžeckou termofólií a slevovým kupónem. Společně rozzáří nejen města, ale také životy nevidomých. Výtěžek ze všech běhů poputuje na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz a zaběhat si může přijít kdokoli.

I běhat ve tmě má smysl

V loňském roce padly na Nočních bězích rovnou dva rekordy. Zaběhat si přišlo přes 7 000 běžců a vybralo se neuvěřitelných 2,8 milionů korun, které umožnily těžce zrakově postiženým dětem a dospělým žít kvalitnější život a směřovat k samostatnosti. Každý z běžců naplňuje motto běhů, tedy že i ve tmě má smysl běhat. Ve Světlušce doufáme, že se nám i letos podaří spojit pomoc druhým s příjemným zážitkem,“ říká Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu. Série nočních běhů odstartuje v březnu v Plzeňském areálu DEPO2015, následovat bude pražské Výstaviště, brněnský park Lužánky, olomoucké Bezručovy sady a jihlavský Amfiteátr.

Kapela Pekař, zpěvačka Monika Bagárová i přední čeští sportovci

Účastníci plzeňského běhu se mohou těšit na rytmické rozproudění od kapely BTnJ a doprovodný program s moderátorem Stanislavem Juríkem, který si na pódium pozve například herce nominovaného na Thálii pro rok 2017 Pavla Režného. V Praze zahraje kapela Pekař, která k příležitosti běhů složí pro Světlušku speciální píseň, a o atmosféru se postará moderátorka Lucie Výborná s Janem Smetanou a bubenická show Thoki & The Groove Army.  V Brně vystoupí zpěvačka Monika Bagárová a bohatý doprovodný program nebude chybět ani v Jihlavě a Olomouci.

Na akci se mohou běžci potkat také s osobnostmi, které Světlušku podporují. Letos si v Praze přijde vyzkoušet dělat traséra pro nevidomé například paralympijský vítěz v cyklistice Jiří Ježek, vystoupí děvčata z talkshow Kilák, fotbalový klub AC Sparta Praha, vrcholový nevidomý sportovec Marek Moflár či herečky z nového českého filmu Ženy v Běhu Zlata Adamovská a Veronika Khek Kubařová.

Běžci si mohou vybrat vždy z kratšího nebo delšího okruhu. Kdo nechce běžet, může si trasu klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a navíc udělají dvojnásobnou radost.

Registrace na Noční běh spolu s ČSOB Na Zdraví zde

O Světlušce

Světluška přispívá na speciální pomůcky, které mluví nebo mají hmatový displej, na psí vodicí pomocníky, osobní asistenty dětem i seniorům, podporuje rozvoj talentu a tvořivých schopností nevidomých. Financuje projekty neziskových organizací, které díky podpoře od Světlušky mohou realizovat projekty zaměřené na nevidomé. Světluška zkrátka pomáhá lidem, kteří nevidí nebo vidí velmi špatně, žít smysluplný život a cítit se užiteční. Více na www.svetluska.net.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

8. 3. 2019 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »