5. ročník Charitativního běhu Lukov – 10. 9. 2016

Letos se poběží již 5. ročník Charitativního běhu Lukov, kdy výtěžek ze startovného putuje každoročně na konkrétní dobročinný účel. Minulý rok šly vybrané finanční prostředky ze startovného na podporu dvou postižených holčiček.

„V minulých letech jsme přispívali také Dětskému centru ve Zlíně na Burešově, Centru pro rodinu na Jižních svazích, rodině Michalky Macurové z Holešova. V následujících letech se chceme zaměřit právě na konkrétní děti s konkrétní potřebou. Účastníci běhu musí vědět na co startovné přesně jde a na závěr se vybrané prostředky předají v den běhu přímo rodinám postižených dětí. Letos se nezávodní běh v Lukově u Zlína poběží pro dvě maminky samoživitelky, které mají postižené holčičky, říká hlavní organizátor Charitativního běhu Lukov Pavel Pekař.

Charitativního běhu se zúčastňují jednotlivci, rodiny, páry a také firmy, které mohou na start postavit své zástupce. „Po běhu bude také přichystáno malé občerstvení na farní zahradě a k odpočinku zahraje kapela Naostro. A kdo bude chtít, může posedět i u táboráku. Letos počítáme s účastí kolem 200 běžců. Vítáme také rodiny s kočárky. Pro pět nejpočetnějších rodin bude letos připravena tajná odměna.“, říká Pavel Pekař.

Start je v sobotu 10. září 2016 v 15:00 hod. u kostela v Lukově u Zlína a poběží se dále po cyklostezce směrem na lešnou. Po běhu bude na farní zahradě přichystáno malé občerstvení. Více informací a možnost přihlášení na www.behlukov.cz.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »