Pobyt v přírodě ničím nenahradíš, motivuj ostatní

Pobyt v přírodě ničím nenahradíš, motivuj ostatní

Uvědomuju si čím dál více, jak důležité je trávit čas na čerstvém vzduchu mimo město, mimo všechen ruch, nákupy, počítače a internet. Příroda mě perfektně psychicky a fyzicky regeneruje, abych byl fit v práci a všude v životě, kde potřebuji. Bez ní to nejde. Jing jang.

Když běhám, nesportuju, ale svým způsobem vyjadřuji radost ze života. Běhání a další přirozené sporty za sport v pravém smyslu ani nepovažuju. Jsou to moje přirozené součásti bez toho aniž bych si musel psát tréninkový plán a deníček. Přestávám s měřením, na co taky?

Nezávodím, jsem se všemi v jednom týmu. Je mi jedno, na kolikátém místě se umístím v závodě. Všichni jsme jeden tým a běháme kvůli podstatě a potřebě přirozeného pohybu. Ne kvůli závodění.

To jsou jen útržky, které mi občas problesknou hlavou, když před koncem pracovní doby netrpělivě poklepávám běžeckou botou. Už abych vyběhl! Co bude na mé cestě nového: jaké lesní tvory uvidím, potkám nějaké běžce, bude sluníčko hřát, odpočinu si chvíli na svém oblíbeném místě? Budu zde až do večera?

Všechny tyto pocity mám teď na jaře, když teplota vystřelila nahoru, vidět je dlouho do večera. Slunce pěkně hřeje. Mám tolik energie po dlouhém podzimu a zimě!

Kdo by teď chtěl být zavřený někde v kutlochu u televize, u počítače, u piva jako v noře? Chápu, že mnoho lidí tak čas tráví, možná to mají tak i rádi. Kdo ví. Nejsem tu od toho, abych soudil ostatní, mohu být jen příkladem, jak se na věci dívat jinak. Myslím, že my všichni, co běháme a snažíme se být nějak aktivní mimo naše doupě, ostatním vědomě či nevědomě ukazujeme, že lze trávit čas i odlišně. Jestli lépe nebo hůře nemůžu soudit, ale aspoň takto to od srdce cítím.

Přátelé: běhejte, choďte, jezděte na kole kdykoliv můžete. Pro mě to jsou jedny z nejlepších okamžiků. Jo, a zdravte a usmívejte se na kolem-běžící běžce, většinu je to potěší a probudí se ze zamyšlení do přítomného okamžiku. Mrzouty úsměv možná trochu obměkčí a nebudou se při běhu mračit 🙂

Tak zase příště ahoj!

Napsat komentář – zatím pouze jeden komentář

12. 5. 2017 / Blog – Ze života / Autor: Pavel

Pobyt v přírodě ničím nenahradíš, motivuj ostatní – Jeden komentář

  1. Olga napsal:

    Takových článků prosím víc!!! Jsem podobného názoru na pohyb. Ráda bych na tomto servru četla víc o běhu v přírodě. Momentálně se specializuju na turistické cesty, lesy, rybníky, okruhy v přírodě. Nezávodím, protože mě nebaví myslet na techniku, výkon. Baví mě ppznávat hezká místa a mam radost, kdyz stihnu behem hodinky to, co turiste behem celeho odpoledne. Trasy hledám dost amatersky a zatim jen z turistickych map. Bylo by skvele, kdyby zde byla záložka s nabídkami bezeckych tras s delkou, prevysenim, a tipy na zastaveni, vyhlidky…

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »