ČSOB Hostivařský běh – 18. 5. 2017


května
2017

18

ČSOB Hostivařský běh – 18. 5. 2017

Dvě bosé nohy plují travou, jak dvě užovky za potravou… 18. května si možná vzpomenete na Štěpána Šafránka z Básníků. Že nevíte proč? Pokud se zúčastníte ČSOB Hostivařského běhu, můžete se rozhodnout, že celý závod odběhnete naboso. Kamínků, klacíků nebo jiných předmětů zapíchnutých v chodidle se rozhodně bát nemusíte. Téměř celá trasa běhu totiž vede po krásném měkoučkém krátce střiženém travnatém pažitu v areálu Golf Hostivař.

Je to zdravé, přirozené a v poslední době i čím dál populárnější. Řeč je o chůzi či běhu naboso. Všichni příznivci barefoot běhání, a nejen ti, se proto každý rok těší na květnový ČSOB Hostivařský běh. Je to totiž jedna z akcí, na které jsou podmínky pro bosé běžce přímo perfektní. Také proto se zde i letos v rámci hlavního závodu bude konat neoficiální mistrovství ČR v běhu naboso. A pokud nedáte na své běžecké boty dopustit, nevadí, závodu se můžete zúčastnit také. Určitě je o co stát. Kdy jindy totiž dostanete možnost se proběhnout na hýčkané golfové trávě?

 

ČSOB Hostivařského běhu, který se koná pod záštitou projektu ČSOB Na Zdraví, se může zúčastnit skutečně každý. Hlavní závod nabídne dvě různě dlouhé trasy, jednu pětikilometrovou a delší, která měří 10 km. Součástí těchto závodů bude i neoficiální mistrovství ČR v bosém běhu. Pořadatelé však myslí i na děti, pro ty je připraven běh „Okolo jezírka“. A komu běh nestačí, může ho v rámci Aquatlonu spojit i s plaváním. Udělejte tedy něco pro své zdraví a přijďte si zaběhat. Z nedávné ankety ČSOB vyplynulo, že zdravý životní styl je pro nás velmi žhavé téma. Téměř tři čtvrtiny respondentů odpovědělo, že dodržuje zásady zdravého životního stylu, někteří úspěšně, jiní s občasnými prohřešky.

Na ČSOB Hostivařský běh se můžete registrovat na webových stránkách www.csobnazdravi.cz

CO:

  • ČSOB Hostivařský běh 2017
  • Hlavní závod: 10 km a 5 km
  • Nesoutěžní běh: Dětský běh „Okolo jezírka“ na 250 m pro děti do 12 let

Speciální soutěže:

  • Mistrovství ČR v běhu naboso na 5 a 10 km (v rámci hlavního běžeckého závodu)
  • Aquatlon (plavání 350 m + běh 2,5 km)

KDY: čtvrtek 18. 5. 2017

KDE: areál Golf Hostivař, Praha

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

4. 5. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »