HOSTIVAŘSKÁ 15° nebude jen o pivu – nabídne krásnou přírodu a exkurzi do pivovaru

HOSTIVAŘSKÁ 15° nebude jen o pivu – nabídne krásnou přírodu a exkurzi do pivovaru

V pořadí již druhý ze série „pivních běhů“ nás vítá na podzim tohoto roku, a sice 15. 9. 2019 v areálu pivovaru Hostivar 2 v Praze-Hostivaři.

Pivní běhy zaujmou především svým originálním konceptem, dochází zde totiž k prolínání dvou zdánlivě nesourodých oblastí – „chození na jedno“ a sportu. Nejen že se závodníci mohou občerstvit místním pivem hned dvakrát během závodu, ale rovněž před startem a v cíli; na nejrychlejšího běžce čeká ve „finiši“ lákavá odměna v podobě celého sudu. Každý závod nabízí jednu trasu ve vzdálenosti rovné stupni místního piva, kromě toho jsou všechny dělené do několika věkových kategorií.

Nemusíte se obávat, že celá akce se točí kolem samotného chmelového nápoje. V případě účasti si užijete nádhernou přírodu, nakouknete do různých výroben, hal, skladů a jiných běžně nepřístupných částí zdejšího pivovaru a v neposlední řadě strávíte pěkný den zdravým pohybem.

Na své si přijdou i ti nejmenší. Běhy dětí celé klání odstartují, vzdálenost se pohybuje v rozpětí pěti set metrů až tří kilometrů, podle věku a počtu přihlášených. Povzbuzovat a bavit bude i host pivních běhů sympatický lev Alex, samozřejmě spolu s rodiči a jinými fanoušky mládeže. A navíc – každé dítě registrované online má startovné zdarma!

Co se praktických informací týče, prezence k dětskému závodu probíhá od 8:00 do 10:00, k ostatním až do 11:00.

Samotný harmonogram vypadá následovně –

  • v 10:00 vystartují děti,
  • další na řadě vyběhnou dospělí v 11:00 na patnáctikilometrový závod,
  • závěrem ve 13:30 dojde k vyhlášení výsledků
  • a ve 14:00 se můžete těšit na tombolu.

Platí se na účet, který je uveden na oficiálních stránkách Hostivařské 15°, včetně jiných náležitostí, děti na místě platí 100,- (online neplatí nic!) a dospělí na místě 500,-, jinak 350,- online – pamatujte však, že online přihlášky se posílají do 9. 9. 2019!

Více informací o Hostivařské 15° zde.

V ceně jsou zahrnuty dvě občerstvovací stanice na trase závodu, občerstvení v cíli, pořadatelská spolu se zdravotnickou službou, měření času a s tím související zpracování výsledku a také pamětní dárek pro každého závodníka, který doběhl do konce. Věcné a hodnotné ceny čekají na první tři závodníky v každé kategorii, na trochu menší odměny se mohou těšit všichni ostatní úspěšní běžci.

Věkové kategorie jsou rozděleny do 5 skupin, každá rovněž na muže (M) a ženy (Z):

  • M1, Z1 – Muži, Ženy 16-19 let
  • M3, Z3 – Muži, Ženy 20-39 let
  • M4, Z4 – Muži, Ženy 40-49 let
  • M5, Z5 – Muži, Ženy 50-59 let
  • M6, Z6 – Muži, Ženy 60+ let

Apelujeme na zásady fair-play, čili probíhání všemi kontrolami a dodržování trasy závodu, mít předepsaným způsobem upevněné startovní číslo na přední straně těla, tak aby bylo čitelné rozhodčími a časoměřiči. Pořadatelé mohou v případě nepředvídaných okolností změnit průběh závodu.

Na závěr doufáme, že se vám bude závod líbit a odnesete si z něj kromě zajímavých odměn také spoustu zážitků a dobrý pocit z krásně stráveného dne.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

11. 8. 2019 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »