Závody H-Triatlon TOUR 2016 – Běžecký kros Skalka – 24. 4. 2016


dubna
2016

24

Ani letos nepřijdou účastníci a diváci o oblíbenou sérii závodů H-Triatlon TOUR. Již od ledna se mohou zájemci o tyto čím dál tím víc oblíbenější závody registrovat a získat tak různé výhody. Série závodů H-Triatlon je vyhledávanou nejen pro různorodé variace tratí, jejichž délka umožňuje účast profesionálním, ale i rekreačním sportovcům všech věkových kategorií, ale také díky kvalitnímu servisu a bohatému doprovodnému programu.

Na jaře startuje oblíbený seriál H-Triatlon TOUR, který se skládá celkem ze čtyř hlavních závodů sezóny. Závodu se mohou zúčastnit profesionální i rekreačních sportovci všech věkových kategorií včetně dětí z celé České republiky. Sezónu v dubnu již tradičně odstartuje 6. ročník amatérského běžeckého krosu Skalka na Praze 5. Poté bude následovat červnový závod na horských kolech Terénní triatlon v Hostivaři, v polovině léta Pražský triatlon Horní Počernice a celá série závodů bude zakončena jak jinak než 23. ročníkem oblíbeného Houmrova triatlonu v Jiříkově, který je největším triatlonovým závodem ve Šluknovském výběžku. Již nyní je možné se na všechny závody registrovat a získat tak levnější startovné. Všechny závody bude moderovat skvělý komentátor a odborník na triatlon Stanislav Bartůšek.

Hlavní závody sezóny:

  • 24. 4. 2016 VI. ročník Běžecký kros Skalka
  • 26. 6. 2016 IV. ročník Terénní triatlon
  • 24. 7. 2016 V. ročník Pražský triatlon
  • 6. 8. 2016 XXIII. ročník Houmrův triatlon

„Naším mottem je: ´Tělo musíme překvapit,´ a v tomto duchu chceme povzbudit amatérské sportovce, aby se nebáli postavit se na start po boku profesionálních závodníků,“ říká Mgr. Vladislav Dykast, ředitel sdružení H-Triatlon a dodává: „Pro zájemce, sportovce i diváky máme letos přichystaných několik novinek. Mají se skutečně na co těšit. Hlavní cenou pro jednoho z účastníků celé série je letenka na havajského Ironmana. Pro vítězku a vítěze bodované série máme připravené dva LCD televizory. Zážitkovou cenou pro oba dva je také den, kdy se stanou sparingpartnerem Tomáše Miky, aktuálního mistra České republiky ve středním triatlonu a letošního patrona H-Triatlon TOUR 2016.“

Zájemci se již od ledna mohou registrovat na všechny závody přes internetové stránky www.sportt.cz nebo na www.htriatlon.cz. Novinkou je také registrace ve třech úrovních startovného – silver, gold, premium a nebo možnost zakoupit si startovní balíček na celou sezónu 2016. Stejně jako loňský rok mají sportovci možnost sbírat body za umístění v jednotlivých závodech a na webových stránkách sledovat průběžné pořadí závodníků. Soutěžící s nejvyšším počtem bodů po zakončení celé série závodů H-Triatlon TOUR 2016 získá hlavní cenu.

V loňském roce putovala část startovného na dobročinné aktivity – částkou 22 000 Kč podpořilo sdružení H-Triatlon hendikepovaného plavce Tomáše Hlavinku, který je na vozíku od svých osmi let. Tomáš Hlavinka prošel loňskou kvalifikací a letos bude reprezentovat Českou republika na Paralympiádě v Rio de Janeiru 2016.

Patronem H-Triatlonu TOUR 2016 je aktuální mistr ve středním triatlonu za Českou republiku triatlet Tomáš Mika, který má pro letošní rok vysoké cíle: „Uzrála ve mně myšlenka havajské kvalifikace. Je čas se o to pokusit,“ říká.

Všechny závody jsou vhodné pro aktivní sportovce, nadšené amatéry a děti. Je zcela na závodníkovi jakou obtížnost či délku trasy si zvolí. Závodit mohou také štafetové týmy. Sdružení H‑Triatlon podporuje čtvrtým rokem tři dětské domovy, kterým zajišťuje odvoz na sportovní akci a speciální občerstvení. Šestým rokem sdružení H-Triatlon úspěšně spolupracuje s Hlavním městem Praha.

Samozřejmostí všech závodů je zajištění profesionálního sportovního servisu pro závodníky i diváky. Všechny akce budou zabezpečeny zástupci Zdravotní služby. Po skončení závodů je připraven doprovodný program, jako například skákací hrad, přetahování lanem a další soutěže nejen pro děti.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

21. 1. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »