Jihlavský půlmaraton 2015 – 13. 9.


září
2015

13

Jihlavský půlmaraton 2015 – 13. 9.

Podaří se překonat hranici 1 000 startujících?

Po loňské premiéře, kdy nás příjemně překvapilo přes 700 startujících běžců, se uskuteční 2. ročník. Podaří se překonat hranici 1 000 startujících? O organizaci se postaráme ve spolupráci s městem Jihlavou. Hlavními partnery jsou společnosti AXIS a Ondrášovka. Závod podporuje Kraj Vysočina.

A co konkrétně účastníky 2. Jihlavského půlmaratonu čeká? Kromě klasického závodu mužů a žen na 21,0975 km – dva okruhy centrem města – se bude startovat také v kategoriích dvojic a čtveřic, které mohou být i smíšené. Každý závodník by tak absolvoval buď deseti, nebo pouze pětikilometrový úsek.

Navíc se bude soutěžit také v rodinném běhu, na trati 1200 metrů. Smyslem je to, aby děti vytáhly rodiče. Nebo rodiče vytáhli děti. Startovat může libovolná kombinace dětí a dospělých. Podmínkou je, aby v každém týmu bylo minimálně jedno dítě a jeden dospělý.

Novinkou bude závod na koloběžkách. Využijeme vytýčenou trať k 10 kilometrovému závodu pro tato dvoukolá vozítka.

Jihlavský půlmaraton bude mít opět charitativní podtext. Každý rok by měl výtěžek ze startovného pomoci některému ze zdravotně postižených dětí. Vloni se závod běžel pro Haničku. Té jsme mohli z výtěžku zakoupit rehabilitační hydromasážní vanu. Letošní ročník se poběží pro Nikolku. Výtěžek bude věnován na koupi rehabilitačního vybavení – speciálního inhalátoru.

Registrace závodníků je spuštěna přímo na webu jihlavskypulmaraton.cz.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

14. 7. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »