22. ročník triatlonového závodu Houmrův triatlon – 1. 8.


srpna
2015

01

Sdružení H-Triatlon ve spolupráci s partnery a městem Jiříkov pořádá v sobotu 1. srpna již dvaadvacátý ročník největšího triatlonového závodu ve Šluknovském výběžku „Houmrův triatlon“. Závod, který se bude konat ve Sportovním areálu města Jiříkov u Rumburka, však není určen pouze sportovcům a sportovním nadšencům, ale také hudebním fanouškům. Pro diváky je opět připraven bohatý doprovodný program, na kterém vystoupí například kapely O5 a Radeček, Ruksak, zpěvák Sebastian, raper LIPO nebo zpěvačka Elis.

Harmonogram závodu:

8:30 otevření startovní kanceláře

9:15 start kategorie dětí do 3 let                                              (běh 300m)

9:20 start kategorie dětí 4-6 let                                                (běh 300m, kolo 300m)

9:30 start kategorie dětí 7-11 let                                              (běh 1km, kolo 1km)

9:45 start kategorie dětí 12-15 let                                           (běh 2km, kolo 2km)

10:00 start kategorie SPORT – ženy/muži/týmy                 (plavání 400m, kolo 50km, běh 8km)

10:15 start kategorie KLASIK – ženy/muž                              (plavání 200m, kolo 25km, běh 4km)

10:30 start kategorie HOBBY – ženy/muži                            (plavání 200m, kolo 25km, běh 2km)

14:00 slavnostní vyhlášení výsledků

Houmrův triatlon je součástí skupiny závodů H-Triatlon TOUR 2015. Soutěžící s nejvyšším počtem bodů po zakončení H-Triatlon TOUR 2015 získá hlavní cenu, kterou je FullHD LED TV od firmy LG. Závody jsou vhodné pro děti a dospělé všech výkonnostních kategorií. „Našim cílem je povzbudit amatérské sportovce, aby se v duchu našeho hesla – Tělo musíme překvapit – objevili na startu po boku profesionálů,“ říká ředitel závodu Vladislav Dykast. Závod je rozdělen dle pohlaví, věku a výkonnosti. Nejmenší sportovci se mohou účastnit dětského minitriatlonu a pro dospělé soutěžící jsou připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si mají možnost vybrat trať hobby, klasik či sport a rozdělit se mohou také do štafetových týmů. „Závodníky čeká profesionální měření závodu pomocí čipových pásků, kdy každému aktérovi dorazí po skončení SMS s jeho výsledkem,“ doplňuje Vladislav Dykast.

Letošní výtěžek ze startovného a prodeje triček „Tělo musíme překvapit“ pomůže konkrétnímu hendikepovanému sportovci – plavci Tomáši Hlavinkovi, který je na vozíku od svých osmi let. Letos se chystá i na Mistrovství světa do Glasgow, kde bude usilovat o splnění limitů na Paralympiádu v Rio de Janeiru.

Po ukončení sportovních aktivit čeká na účastníky závodu i přihlížející diváky bohatý hudební festival jehož součástí bude i slosování tomboly o zajímavé ceny. Pro děti jsou připraveny soutěže a atrakce v podobě skákacího hradu, lovení rybiček nebo malování na obličej.

Pro urychlení prezentace účastníků v den závodu zavedli organizátoři možnost online registrace s platbou startovného předem, které je až do 27.7. snížené. Součástí startovného ve výši 300 či 500 Kč (v závislosti na termínu registrace, děti zdarma při online registaraci do 31.7.) je i občerstvení, zázemí a propagační předměty. Účastníci se mohou přihlásit i v den konání závodu.

On-line registrace probíhá na www.htriatlon.cz

 

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

11. 7. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »