Poběžte s Adrou a pomůžete dětem a nemocným – 29. 6.


června
2014

29

Poběžte s Adrou a pomůžete dětem a nemocným – 29. 6.

Máte-li chuť udělat někdy dobrou věc a zároveň se rádi hýbete, zapište si do svého kalendáře datum 29. června. Poslední červnovou neděli se totiž v pražské Stromovce uskuteční první ročník charitativního ADRA běhu. Přihlaste se a svým startovným podpoříte dobrou věc.

Humanitární organizace ADRA je v Česku spojována především s pomocí při povodních. Patří však také k tradičním neziskovkám, které léta působí v zahraničí. „Na ADRA běhu chceme získat další prostředky na některé naše projekty v Asii a Africe. Myslíme si, že spojení dárcovství se sportem je sympatické. Věříme, že by z toho mohla být v budoucnu pěkná tradice,“ říká hlavní organizátorka závodu Vladana Cicáková. Závod je koncipován tak, aby uspokojil zkušenější běžce a zároveň ho zvládli absolvovat i začátečníci. I proto zvolili organizátoři dvě distance – na tři a na deset kilometrů. Běhat se bude na okruhu, jehož součástí bude i občerstvovací stanice. Výsledky budou měřeny čipovým systémem. „Je to závod a běží se na čas a o ceny. Přesto jsme chtěli, aby šlo především o myšlenku. I proto má akce motto – běžíme pro život, ne o život,“ dodává.

Startovné závodu činí 250 korun a ADRA ho věnuje na projekty v zahraničí. Běžci si mohou v registračním formuláři na oficiálním webu závodu www.adrabeh.cz vybrat, zda chtějí podpořit vzdělávání a stravování dětí z chudinských čtvrtí v Bangladéši nebo pomoci dovybavit nemocnici v Etiopii. „Za takovou částku u nás v Česku pořídíte jednu lepší večeři. Dítě z chudinské čtvrti v Bangladéši za ni dostane jídlo na celý měsíc. V Etiopii může zase pokrýt náklady na očkování novorozence, které je u nás naprosto samozřejmé, ale tam zcela schází,“ vysvětluje ředitelka závodu.

Online přihláška bude otevřena do 19. června 2014.

 

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

16. 5. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »