Jubilejní pátý NoMen Run 2019


dubna
2019

13


Místo: Nové Město na Moravě, kraj Vysočina

Už popáté se na start závodu NoMen Run postaví běžkyně z celé republiky. Na 88 kilometrů dlouhou štafetu se mohou přihlašovat od 20. listopadu 2018. Závod, jehož trasa protíná Vysočinu z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše, se uskuteční v sobotu 13. dubna 2019, tedy o týden dříve, než bylo dosud zvykem. NoMen Run je čistě ženský štafetový závod, který svým konceptem nemá v České republice obdobu.

Organizátorky se rozhodly uspořádat závod o týden dřív oproti tradičnímu termínu, protože na předposlední sobotu v dubnu připadnou Velikonoce. „Chceme holkám umožnit startovat, ale svátky respektujeme, takže jsme pomlázce ustoupily,“ uvádí Květa Látalová, hlavní organizátorka závodu.

Stejně jako předchozí čtyři roky se trasa vlní Vysočinou – startuje se ve Vysočina Aréně a přes kopce, lesy a louky závodnice doběhnou až do Velké Bíteše. Trať je rozdělena na osm úseků dlouhých 7 – 12 kilometrů. Každý tým se skládá z maximálně čtyř holek. „Nemůžu zapomenout na letošní tři statečné, které se rozhodly těch úctyhodných 88 kilometrů zdolat samy. Dokončily dvě, náš obdiv ale mají všechny,“ přibližuje Látalová.

Rekord trasy vytvořily vítězky druhého ročníku NoMen Run z týmu RUN&MUM, které v roce 2017 zaběhly čas 6:51:41. Tento tým v lehce obměněném složení vyhrává každý rok. „Za ty čtyři roky jsme potkaly závodnice, které přijely pro výsledek, ale mnohem víc je holek, které NoMen Run pojímají jako fajn běžecký den s parťačkami, který si přijedou užít, prožít výjimečný den a odvézt si společné zážitky,“ dodává Látalová.

Kapacita předávek a zázemí v cíli pojme zhruba 120 týmů, což bude maximální počet přihlášených týmů. Registrace startují 20. 11. ve 20:11h na webu nomenrun.cz a potrvají do naplnění kapacity nebo do konce února 2019. Startovné je odstupňované podle pořadí při přihlašování: prvních 50 týmů 2400 korun/tým, dalších 50 týmů 2800 korun/tým a pro posledních 20 týmů je registrační poplatek 3200 korun.

  • NoMen Run: poběž a zažij
  • 13. duben 2019
  • Start: SKI areál Nové Město na Moravě, cíl: Velká Bíteš
  • Štafetový závod pro maximálně čtyřčlenné ženské týmy
  • 88 kilometrů, 8 úseků v délce 7-12 kilometrů
  • Rekord závodu: RUN&MUM v čase 6:51:41 (2017)

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

16. 12. 2018 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »