#runjinak Albertov – Národní – 17. listopadu 2017


listopadu
2017

17

#runjinak Albertov – Národní – 17. listopadu 2017

Trochu jiný závod: #runjinak bude 17. listopadu připomínat trasu průvodu z Albertova na Národní.

Korzo Národní, oslava 17. listopadu na Národní třídě, nabídne letos program nejen pro kulturní nadšence, ale i pro sportovce. Ve spolupráci s youtuberem a moderátorem Tomášem Touhou připravují organizátoři akce zvláštní běžeckou událost #runjinak Albertov – Národní. Běh bude kopírovat trasu studentského pochodu z Albertova na Národní třídu z listopadu‘89. Naplánovaný je tak, aby všichni běžci stihli začátek studentského uctění památky na Albertově i následující pietní akt ve 14 hodin na Národní třídě.

Běh bude startovat ve 13 hodin u Botanické zahrady na Albertově. Trasa končí na Národní třídě. “Trasa běhu kopíruje průvod v roce‘89. Je tak určitým mementem, které oslavuje vůli a odvahu lidí, kteří se ho rozhodli zúčastnit. Průvod samotný vnímáme jako jeden z hlavních symbolů sametové revoluce, potažmo jako její začátek,” řekl o plánovaném běhu Adam Heres, jeden z organizátorů.

Cesta bude vyznačená trikolorou, v komplikovaných úsecích budou navíc účastníkům běhu pomáhat v orientaci dobrovolníci. Pro méně zkušené běžce a nepříliš zdatné sportovce je příjemná i délka trasy – 3,9 kilometru. Předpokládaný čas dosažení cíle poslední startující skupinky běžců je 14 hodin.

Na přípravě běhu organizátoři Korza Národní spolupracují s youtuberem Tomášem Touhou, který má mimo jiné v plánu celou trasu živě streamovat na svých sociálních sítích Tomáš pořádá pro svoje fanoušky běžecké eventy #runjinak v centru Prahy pravidelně jednou za měsíc. Akce zároveň natáčí a vzniklá videa zveřejňuje na sociálních sítích. „#runjinak je běžecký závod na unikátní vzdálenost 3,9 km. Amatérům otevírá běžecký svět a profíkům nabízí prostor pro rekord,“ popisuje Touha svůj projekt. Na #runjinak: Albertov – Národní se budou moct zájemci registrovat předem.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

9. 11. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »