3. ročník Študentského behu se uskuteční již v neděli 10. listopadu


ledna
1970

01

3. ročník Študentského behu se uskuteční již v neděli 10. listopadu

Poslední možnost proběhnout se po Starém mostě přes Dunaj – již v neděli 10. listopadu 2013.

Študentský beh proběhne při příležitosti Mezinárodního dne studentů. Cílem akce je připomenout si listopadové události roků 1939 a 1989. Události, které změnily naši společnost a jsou pro nás stále významné, ať už si na ně vzpomínáme, nebo ne. 17. listopadu 1939 totiž povstali pražští vysokoškoláci proti nacismu a fašismu šířícího se Evropou. O půl století později, 17. listopadu 1989, to byli opět mladí lidé, kteří spustili proces konce socialistického režimu, vlády jedné – komunistické strany v bývalém Československu. V tom čase studenti běželi před policisty. V dnešní době, naštěstí, běží studenti, a nejen oni, za podpory a ochrany policie.

Hlavní myšlenkou projektu je podpora sportovní aktivity u mladých lidí, u studentů a u všech, kteří si chtějí připomenout, že v minulosti byli studenti také. Název Študentský beh v sobě obsahuje širokou škálu lidí, kteří mají pozitivní vztah k vzdělání, sportu a v neposlední řadě chtějí strávit příjemný den a udělat něco pro své zdraví. Zaběhat si může přijít každý, každý byl přece studentem! Pro ty, kteří jsou již v důchodovém věku, je startovné zdarma.

Registrovat se je možné i na místě akce, ve vestibulu Študentských domov Ľ. Štúra od 9:00 do 10:30 hod. Start běhu je v 11:00 hod.

Trasa dlouhá 12 500 metrů vede ze studentského městečka u vysokých škol, od Elektrotechnické fakulty k Přírodovědecké fakultě, u FTVŠ vedle mostu Lafranconi. Běh dále pokračuje k nábřeží Dunaje až k Filozofické fakultě, odkud se poběží přes Starý most a vrací se nazpět po petržalské hrázi. Závěr je přes most Lafranconi zpět až do cíle v Mlynské dolině. Trať vede po asfaltu. Od 1. 11. je Starý most pro veřejnost uzavřený, takže Študentský beh je poslední možnost proběhnout se po Starém mostě před jeho rekonstrukcí!

Zatím nejrychlejšího času na této trati dosáhnul minulý rok 43letý Róbert Valiček z klubu Obalservis Košice: 42 minut a 54 sekund.

Za Starým mostem, přibližně v polovině trati, je pro běžce připravená občerstvovací stanice ve formě teplého čaje, vody Saguaro a iontového nápoje Nuun. V cíli každého čeká malé občerstvení a pro vítěze zajímavé ceny od partnerů běhu. Ocenění budou tři nejlepší z 10 kategorií.

Doprovodná akce běhu na hlavní trati je běh s kočárkem s Důvěrou. Trasa běhu s kočárkem vede od občerstvovací stanice u Starého mostu po nábřeží a zpět. Délka tratě je 1 000 metrů. Registrace běžců je od 10:30 hod, startovné je zdarma. Start doprovodného běhu je v 11:10 hod. Každý, kdo se zúčastní, získá památnou medaili.

Závod se uskuteční pod záštitou primátora města Bratislava doc. RNDr. Milana Ftáčnika, Csc., který je stále aktivní běžec a akci opět rád podpoří. Organizátorem akce je agentura Quinta Essentia a město Bratislava.

Zdroj: Tisková zpráva

Foto – zdroj: zazitok.sk

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

6. 11. 2013 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »