Recenze: Dámské legíny Calypso – pohodlné s atraktivním designem

Jeden měsíc jsem měla možnost testovat tyto krásné sportovní legíny Calypso 200 DEN. Hodí se na více sportovních aktivit vzhledem k jejich funkčnímu materiálu a univerzálnosti. Ale to předbíhám. Kdyby bylo potřeba sesumírovat takto ze začátku moje pocity z legín při sportování do několika málo slov, jednoznačně volím pohodlnost a atraktivní design.

Při každém pohledu na ně mám radost. Jestli si milé slečny a dámy rády nejen na běh oblékáte přesně takové oblečení s živými, krásnými vzory a netradičním řešením barev, budou se vám určitě líbit taktéž. Legíny ještě k tomu vypadají ve skutečnosti mnohem lépe než na fotografiích v shopu. Sportovní elegance a originalita sama!

Kromě atraktivního a povedeného designu vynikají jejich pohodlností. Ano, jsou subjektivně pohodlné již od pohledu :-). Ale při nošení jakbysmet. Myslím, že je důležité zvolit tu správnou velikost. Na www.nejleginy.cz najdete tabulku velikostí legín, tělesná váha a výška, podle níž jsem se orientovala. Zvolila jsem velikost M a sedí perfektně. Jako by byly přesně na mě. Při běhání nikde netlačí, jsou pohodlné v pase, na stehnech, v podstatě je při běhání vůbec necítím.

Jsou z elastického materiálu, materiál se dokáže roztáhnout na případných problematických partiích :-).  Šikovně udělaný široký a poctivě řešený pás dobře drží i bez šňůrek, v tomto modelu ani žádné nejsou. Legíny však trochu postrádají jakoukoliv kapsu, takže musíte na klíče a další drobnosti vymyslet něco jiného.

A teď to hlavní. Legíny Calypso jsou z funkčního materiálu, který opravdu funguje. Nehodí se ale na běhání do aktuálních teplot pod bodem mrazu nebo jen těsně nad nulou jako samotné. Jsou velmi lehké a v mrazu fakt nezahřejí. Jen dvakrát z celého minulého měsíce, když odpolední teplota sahala někde k osmi stupňům, jsem s nimi běhala jako s jedinou vrstvou a dostačovalo to. Jinak je vždy kombinuji s nepromokavými šusťákovými kalhotami. Účel potom plní skvěle, pot se odvádí díky funkčnímu materiálu rychle od těla, nestudí. A to ani při tréninku o vyšší intenzitě. To mám odzkoušené na běhátku ve fitku, kdy se jejich vlastnosti násobí. Přestože jsem je měla testovat hlavně při běhání, využila jsem legíny i při jiných indoorových sportech. V posilovně při strečinku, cvičení a crossfitu, jízdě na rotopedu. Také zde jejich vlastnosti hodnotím pozitivně. Škoda, že nejsou k mání v zimní zateplené variantě, protože jejich pohodlnost a hlavně vzhled je prostě skvělý a pod šusťákovými kalhotami moc nevyniknou :-).

Materiálově jsou složeny z polyesteru 85 % a elastanu 15 %. Potisk a vlastnosti legín zůstávají i po vyprání dobré. Ačkoliv na legínách najdeme mnoho bílé, po měsíčním používání barva nežloutne, nešedne. Odlišný materiál černé barvy na vnitřní straně holeně a lýtku nad kotníkem je nejen designovým prvkem. Při běhu případné bláto a nečistoty z cesty, které se zde lehce dostávají, nejdou na první pohled vidět, což je praktické.

Dost se těším, až legíny vyzkouším v jarním a letním počasí, už aby byly ty mrazy pryč :-).

Sportovní legíny Calypso 200 DEN si můžete objednat v e-shopu www.nejleginy.cz v černo-bílé variantě, přesně v barvě recenzovaného modelu. Další modely legín určených nejen na běhání, ale i do posilovny nebo in-line bruslení najdete v sekci Sportovní legíny.

Nejleginy.cz je internetový obchod specializovaný na dámské legíny nejen pro sportovní využití, který vznikl v roce 2013 a od té doby prodal již přes 6000 kusů legín. V současné době jeho nabídka obsahuje 150 různých modelů a většina z nich je skladem.

Mirka



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – 4 komentářů

Recenze: Dámské legíny Calypso – pohodlné s atraktivním designem – 4 komentářů

  1. Michaela napsal:

    Děkuji za tip. Já mám spíše sportovní vkus. Určitě se dají nosit i ven, nejen na běhání. Na legíny se vážně velmi lehce zvyká, nevím, co budeme dělat, až začnou zase vycházet z módy.

  2. Lenča napsal:

    Zdravím, též děkuji za tip. Půjdu do nich, jen se chci zeptat, když jsou tak bílé, nejsou průhledné??? Nerada bych někde dřepovala s prosvítajícím zadkem…děkuji za odpověď!!!!! 🙂

  3. Daniela napsal:

    Jsou opravdu krásné, škoda, že nejsou i ve vel. XS ( kolem kotníků je mám volné). Ale jsou průhledné … a to dost! Takže žádné vystrkování zadku 🙁

  4. Renda napsal:

    Jsou fakt nádherné. Ale ze zkušenosti vím, že bílé oblečení přidává kila. 😀

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »