Sportovní oblečení Nike na Olympijských hrách v Tokiu 2020

Nike přichází s novou progresivní kolekcí sportovního oblečení z trvale udržitelných materiálů pro nadcházející hry v Tokiu. Vzhledem k stále rostoucí hrozbě globální klimatické krize, která neustále narušuje samotné závody i tréninky, se Nike rozhodlo navrhnout environmentálně udržitelné oblečením pro své atlety a dát tak jasně najevo, že ochrana naší společné budoucnosti na této planetě je pro Nike jednou z nejdůležitějších priorit. Mezi nejzajímavějšími novinkami lze nalézt například nové dresy pro basketbalisty, progresivní úpravy v oblečení pro atlety nebo designy pro úplně první účastníky v nové kategorii – skateboardingu.

Atletika

Dresy atletů pro rok 2020 jsou vyrobeny ze zcela nového materiálu Nike Dri-FIT Aeroswift, který pomáhá sportovcům odvádět pot z těla a umožňuje jim cítit se pohodlněji také díky minimálnímu počtu švů a vrstev. Nike Dri-FIT je technologie, která pracuje s přirozeným ochlazovacím systémem těla a odvádí pot rovnoměrně po celém povrchu dresu; pot se tak rychle vypařuje a pomáhá sportovcům korigovat teplo a vlhkost.

Novinka pro rok 2020, Nike Aeroswift, nabízí aktualizovaný design barev – zaměňuje statické odstíny za dynamické, které se hýbají a mění podle toho, jak se je sportovec v pohybu.

„Jsme velmi hrdí na to, že jsme navrhli oblečení, které pomáhá sportovcům dosahovat nejlepších výkonů, a zároveň je důstojným odrazem jejich neuvěřitelných úspěchů,” říká Janett Nichol, viceprezidentka oddělení oděvních inovací.

Basketbal

Basketbalový tým USA se těší velkému renomé na poli mezinárodního basketbalu a hráčky amerického národního týmu toto výsostné postavení na palubovce podtrhávají exkluzivním červeným dresem (ženský i mužský basketbalový tým má jako základní domácí barvu dresu bílou, druhá barva mužů je navy modrá).

Dámské červené dresy mají standardní typografii USA na hrudi. Linie kolem výstřihu odkazuje na uniformy ženského týmu Atlanty z roku 1996 – týmu, který přerušil řadu neúspěchů a zahájil novou zlatou éru šampionek. Dvanáct hvězd na bocích dresu znázorňuje počet hráček v týmu a skrytý detail na krátkém bočním průduchu odhaluje počet hráčů v historii federace (84), počet mezinárodních zápasů týmu (10) a počet vyhraných zlatých medailí (osm).

Skateboarding

Pro debut skateboardingu na letošním globálním pódiu představí Nike SB nové exkluzivní kolekce oblečení pro sportovce z USA, Francie a Brazílie. Týmy těchto zemí budou soutěžit v dresech navržených ze 100% recyklovaného polyesteru. Jednoduchý a odvážný styl jednotlivých setů byl navržen ve spolupráci s umělcem Parrou tak, aby oslavovaly jedinečnou skateboardingovou kulturu jednotlivých národů.

Americký dres Nike SB x Parra je inspirovaný tradičním basketbalovým dresem a jeho ústředním motivem je svoboda. Holohlavý orel je vyšitý v levém dolním rohu dresu, zatímco národní kód země je umístěn na levém rukávu.

Dres Nike SB x Parra France je ódou na tradiční tenisové pólo a nadčasovou francouzskou eleganci. Ústředním motivem je víra a naděje a národní znak Francie, kohout, je vyšitý na levé straně na hrudi, zatímco francouzská vlajka zdobí levý rukáv.

Nike SB x Parra Brasil set je inspirovaný tradičním fotbalovým dresem, zobrazuje tukana, který je umístěný v levé dolní části dresu a který představuje štěstí. Kód země „BRA“ je umístěn na levém rukávu.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »