T-Mobile Olympijský běh – 19. 6. 2019


června
2019

19


Místo: Praha, Brno, Ostrava

T-Mobile Olympijský běh – 19. 6. 2019

T-Mobile Olympijský běh, podle ocenění Českého atletického svazu nejlepší běžecká akce loňského roku, spustil registrace na www.olympijskybeh.cz. Akce se uskuteční ve středu 19. června 2019, kdy přesně v jeden okamžik oslaví společně 80 tisíc běžců na 80 místech po celé České republice Olympijský den.

Středa 19. června, to je den, kdy se Česká republika zapojí do celosvětových oslav Olympijského dne, výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. Po celém světě se den slaví různými sporty, zapojeno je přes 4 miliony lidí z více než 100 zemí. V Česku se oslavuje Olympijský den závodem T-Mobile Olympijský běh, jehož historie sahá až do roku 1987.

Všichni, kteří by se rádi zapojili do oslav Olympijského dne, se mohou zúčastnit některého z 80 závodů, jež se poběží najednou přesně v jeden okamžik po celé České republice. Tři největší, takzvané zlaté T-Mobile Olympijské běhy, hostí tři největší města – Praha, Brno a Ostrava. Tam běžci zažijí atmosféru velké sportovní akce se servisem na nejvyšší úrovni a za účasti olympioniků a dalších známých osobností. Klidnější rodinný závod s menším počtem účastníků čeká na ty, kteří si zvolí z dalších několika desítek míst po celé České republice.

Za vším stojí myšlenka, že by se každý měl pohnout a jít si zasportovat. A kdy jindy než právě v den, kdy oslavujeme olympismus, sport a zdravý pohyb,“ říká Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru. „Akce je letos o to významnější, že si připomínáme kromě 125 let založení Mezinárodního olympijského výboru také 120 let od počátků Českého olympijského výboru,“ doplňuje Graclík.

„Naše jméno je s českým sportem spojeno již mnoho let. Jsme dlouhodobým partnerem Českého olympijského týmu a T-Mobile Olympijský běh je náš společný projekt od roku 2015. Zájem o něj neustále roste a věřím, že letos při oslavě olympijských myšlenek rozběhneme přes 80 tisíc lidí po celém Česku,” říká Ladislav Báča, ředitel marketingové komunikace T-Mobile v České republice.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. V roce 2018 bylo České olympijské nadaci takto darováno přes 350 000 Kč.

Startovní balíček na zlatém závodu stojí do 31. března 400 Kč (50 Kč ze startovného jde na Českou olympijskou nadaci). Závodníci se mohou spolehnout na servis v podobě šatny, úschovny nebo výsledkového servisu. Běžci dostanou pamětní medaili v cíli, sportovní vak a dárky od partnerů. Závody pro děti do 15 let jsou zdarma. Na všechny ostatní závody T-Mobile Olympijského běhu je zvýhodněné startovné do 31. března za 100 Kč (20 Kč jde na Českou olympijskou nadaci).

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

8. 3. 2019 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »