Běh kolem tibetských hranic podpoří vzdělání malých dětí

Organizace MOST ProTibet, která dlouhodobě podporuje vzdělání tibetských dětí v Tibetu i indickém exilu, připravila akci Běžím srdcem ProTibet. jejímž cílem je oběhnout 7 345 kilometrů kolem tibetských hranic a podpořit tím vzdělání tibetských dětí v exilové vesnici Tibetan Homes Foundation v Mussoorie. Neváhejte a pojďte se proběhnout kolem tibetských hranic.

Běžím srdcem ProTibet

Běhat srdcem ProTibet se bude během června, července a srpna a cílem je společně uběhnout 7 345 kilometrů a oběhnout tak hranice Tibetu. Každý uběhnutý 1 kilometr znamená 1 Kč pro tibetské děti.

„Přidat se může každý a běžet může kdekoliv a kdykoliv – v parku, na horách, ve městě při závodě,“ říká Tomáš Přichystal z organizace MOST ProTibet, která se touto akcí rozhodla podpořit budoucnost tibetských dětí a dodává: „Jsme velmi rádi, že díky společnosti Mystic s.r.o. můžeme říct, že každý kilometr pomáhá. Každý 1 uběhnutý kilometr kdekoliv v České republice znamená 1 Kč pro tibetské děti.

V Tibetan Homes Foundation studují děti, které utekly z Tibetu i tibetské děti, které se již narodily v Indii.  Dnes zde žije přes 2 500 dětí. Mladí Tibeťané jsou věku od 7 do 19 let, ve škole bydlí a studují všechny moderní předměty včetně tibetštiny, hindštiny a angličtiny v souladu s jejich kulturou.

Jak připomíná Tomáš Přichystal, do finanční podpory se mohou zapojit i samotní běžci: „Každý si může stanovit částku za každý svůj uběhnutý kilometr, může se vsadit s kamarádem nebo se domluvit s kolegy v práci. Já osobně jsem se vsadil se svým bratrem. Za každý kilometr dáváme 1 Kč a ten, kdo bude mít na konci srpna kilometrů méně, daruje dětem navíc stejnou částku jako vítěz výzvy.“

Akci Běžím srdcem ProTibet podporují i ultramaratonec, trenér běhu a zakladatel běžecké školy Miloš Škorpil a běžec, cestovatel a spolupracovník redakce Světa běhu David Gladiš. Děkujeme.

MOST ProTibet, o. p. s. podporuje od roku 2004 vzdělávání a zlepšuje životní podmínky lidí žijících v indickém Himálaji a v Tibetu. Pomáhá tisícům tibetských dětí, seniorům, mnichům a mniškám a nomádským rodinám. Děkujeme všem, kteří běhají srdcem.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

27. 6. 2018 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »