ARMY RUN v Praze se 46 překážkami zkusilo přes 800 závodníků

Hlavní město zažilo svůj první překážkový závod ve vojenském stylu. Během třetího ročníku série ARMY RUN se poprvé běželo i Prahou. Na 10,3 kilometrech bylo připraveno celkem 46 překážek. Závodníci zdolávali například barikádu z policejního auta a těžkooděnců.

“Závod splnil co bylo slíbeno, všichni dostali neuvěřitelný záhul a to i přesto, že se běželo de facto v centru Prahy. Vybíhalo se z TJ Spoje Praha až k Žižkovi na Vítkově a zpět. Využili jsme i starý Vítkovský Tunel, kde překážku tvořila barikáda z policejního auta a policejních těžkooděnců,” popsal zakladatel závodu Martin Liška.

Nejrychlejším běžcem se stal Jakub Podzimek, který zvládl středně náročnou trať (označována jako NATO) v čase 1:09:54. Jen o pár minut pomalejší byl Jiří Vacík s časem 1:17:30 a byl tak o čtyři vteřiny rychlejší než třetí Tomáš Vorobok.

Mezi ženami byla nejlepší Kristýna Hůrková (1:38:48), následovaná Petrou Königovou (1:42:03) a Veronikou Vytinovou (1:44:34). V týmech stanuli na prvním místě Predators (1:25:08), na druhém Spartan Gym Devils (1:30:30) a na třetím Extreme team Kolín (1:38:48).

Série ARMY RUN měla letos celkem čtyři závody ve třech úrovních. Překážky byly složeny z fyzických i psychicky náročných úkolů, které prověřily nejen fyzičku a zručnost závodníků, ale také jejich psychickou odolnost. Běžci byli vystavení štěkotu psů, museli jíst červy nebo se brodili bahnem, podlézali ostnatý drát a podobně.

Stejně jako letos, i v příštím roce by se ARMY RUN měl uskutečnit kromě hlavního města mimo jiné ve Vyškově, kde se běží, díky záštitě Ministra obrany, na cvičišti pro vojáky.

Zdroj: Tisková zpráva

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

19. 10. 2016 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »